novembers sista helg

Första advent gick av stapeln i helgen och avsaknaden av snö var påtaglig och som det julhelgon jag är rev det en del inombords medan stormen Berit rev i träden utanför. Men här hemma log vi ett slag för advent och bakade både mjukpepparkaka och lussekatter och sänkte julmust i takt med julmusik. Den gula degen jäste över i bunken likt ett vulkanutbrott och skulle räcka till hundra lussekissar men vi fick i runda slängar ihop drygt 50 st, vilket säger en del om bullarnas storlek. Så det blev inte lussekatter till ett helt kompani utan det blev lussekatter som stolt kunde serveras till jättar.

Eftersom jag befinner mig allt för många mil bort när jag och Fredrik har 3 år tillsammans, fuskade vi en aning och gjorde helgen till våran istället. Amerikanska pannkakor serverades till frukost, några timmar spenderades i bastun och sedan avslutades kvällen med att vi åt julbak tills magen sa stopp och drack julmust tills det rann ur näsan. Som en extra guldkant förlängdes tiden ihop och Fredrik åkte hem först idag, vilket innebar två extra nätter av kärlek. När stormen drar sig fram utanför fönstret och resluterar i ett strömavbrott då finns det inget som är bättre än att få kura sig intill någon och lyssna på vinden som tjuter utanför i mörkret.


magiken med att vara liten

Överlevde starten av veckan och tänkte vara hurtig och gav mig iväg till gymmet på morgonen. Förvånades över att det inte var särskilt tomt utan att både pensionärer och förståndshandikappade dagen till ära hade bestämt sig för att göra detsamma som jag. Att lägga märke till hur de russinliknande människorna springer som dårar på löpbandet och är betydligt mer altera än en själv får en att undra vart tusan världen är påväg och när en förståndshandikappade killen bakom en skriker "Akta björnen!" för full hals och man intar försvarsställning då börjar man på allvar fundera över hur inskränt en intelligens är.

Fortsatte att utföra meningsfulla handlingar innan jobbet och lämnade tillbaka böcker på biblioteket, och återigen var det inte sådär tomt som jag hade förväntat mig i lokalen. Utanför stod det barnvagnar uppradade och där inne pågick någon slags babyaktivitet. I lurviga filtar låg små knoddar inlindade och fick lyssna på sagohögläsning i ett mysbelyst rum. Avundades de småliven när jag lämnade tillbaka böckerna och önskade att jag också fick ligga som en kokong i en filt och lyssna på sagor. Det är just vid sådana tidpunkter som det känns extra förträffligt att gå till jobbet och jobba i åtta timmar.

veckostart

Att lämna en varm säng och sin kärlek en gråmulen måndag för att arbeta hela dagen svider i både hjärta och själ. Att veta att man inte ses förens på slutet av veckan stinger i hjärtat redlöst det med. Eftersom jag är direktfraktad från Göteborg kom jag en timme tidigare till jobbet vilket resulterar i tidsfördriv framför datorn. Sitter och värmer mig i helgen som varit, hann med ett IKEAbesök, ett biobesök och en hel massa kärlek. Gillar att vandra hand i hand på julpyntade gator och höra julmusiken strömma ur butikerna. Synd bara att vädergudarna tror att det är mars och bjuder på flertal plusgrader och att jag trotsar det i min dunjacka vilket stundvis blir svettigt. Antar att det är tillbakablickar som dessa som ska göra att man är tapper måndagen igenom och håller huvudet över ytan. Just nu känns det dock som denna dagen kommer kriga mot mig och jag tänker dränka mig i min dunjacka.  


resumé

Det finns säker de där ute som undrat vart man tagigt vägen och sen finns det säkert de själar som struntar blanka fan i vad livet gjort med mig på sistone. Men sanningen är alltså inte den att jag gått och dött. Så är det så att jag ska fasplaya igenom tiden och göra en resumé på en epok.

- Skrev det förgrymmade Högskoleprovet och nailade förmodligen snäppet högre än vad som väntas av en Högskolevirgin. Bestämde mig i samma sekund som jag lämnade provsalen att jag ska naila sönder provet i vår.

- Slog klackarna i taket i Göteborg ihop med Louise och femtusen andra påstrukna gäster. Majoriteten var utklädda Halloweenhelgen till ära och dansgolvet var ett virrvarr av fantasifulla kreationer och berusning. Drog slutsatsen att det antagligen var så här det känns att vara hög.

- Har skaffat mig ett heltidsjobb och knegar nu fem dagar i veckan för mitt levebröd. Skaffar nya vänner, utnyttjar kaffeautomatens varmachoklad och packar med mig matlåda varje dag. Trivs som fisken i det blåa havet och visste inte att det kunde vara ett nöje att samla vuxen poäng.

- Om två veckor åker jag till Thailand och har själv inte insett det än. Ska alltså under tre veckor lapa sol, äta thaimat, få massage och utbyta kulturer. Känns mer än okej faktiskt.


Har säkert hänt hundra andra grejer som mitt minne inte gör mig varse om just nu, men så får det vara. Under två veckor stod hemmet utan bredband och telefoni vilket förklarar det sparsmakade inläggsflödet, men nu verkar det som civilisationen hittat tillbaka igen. Fortfarande är min egen dator inte brukbar, men en laddare ska beställas och då kommer bror min få ha sin i fred och allt ställs på sin plats igen.

RSS 2.0