kvällen på dagen efter

Jag återförenades aldrig med de borttappade skorna men var ändå allt för drucken för att ägna en tanke om jag ens hade på fötterna. Alla tjejerna samlades upp under samma tak och det donades iordning och sedan slog vi oss ner för födelsedagsmiddag för Julia. Efter prat, mat, efterrätt, vin och shottar damp de gamla klasskamraterna in och det kändes som man återigen gick i gymnasiet, ljuva år, ljuva tider. Efter några timmars återförening skulle det ut på stadens gator och svängas runt och efter det gick det bara neråt. Våra sällskapsdamer försvann åt vitt skilda håll och tillsammans med Lennart och Thornblad valdes helt fel dansgolv. Kvällen resulterade i ett enda långt sökande efter de borttappade och slutade upp runt ett bord där chips som pålägg fick döva sinnesstämningen. Nästa gång gör vi om och gör kom vi fram till, vilket innebär att vi inte gästar Skövdes nattliv utan håller oss kvar i hemmets trygga vrå, för som alltid är det där som man har roligast under kvällen.

Vaknade upp som man förtjänade med två damer som speglade gårdagen rättvist och vi satt under lång tid och pratade och hittade lösningar på diverse världsproblem. Kom hem och haverade i säng under en filt med en katt som spinnande sällskap. Vaknade upp, åt mat och ska besöka duschen innan jag återigen bäddar ner mig, denna gång med glass och Gossip Girl.

inlägg

Står som bäst och prövar och knåpar på kläder till helgens festligheter och kommer på att inget gör sig rättvist i strumplästen. Går för att söka upp det tilltänkta paret och när man som bäst står och river i hallen inser man att de jäklarna är kvar i Göteborg. Pojkvännen som är ägaren till lägenheten är dessvärre inte kvar i Göteborg. Satte i gång en skallgångskedja ända till Alperna och det finns hopp om att pjuxen och jag kan återförenas igen.

Har idag befunnit mig mer än halva dagen i stan och både tränat och lämnat jobbansökningar. Träffade även på gamla klasskamrater och även en jobbkamrat, nästan så man saknar det med Skövde, att man alltid korsar vägen med någon man känner. När tanken slår mig så satt jag inte ner under de sju timmar jag var hemifrån, och när jag väl satt ner så var det på en träningsmaskin. Skamligt nog är det enda jag gjort sen jag kom hem suttit ner, ska fortsätta denna sedvänja med att sätta mig i bilen och hämta bror min.


goder kväller

Klev utanför dörren och kände mig som Lucy när hon klev in i garderoben och ut i Narnia. Gillar promenader i vinterdagar när solen skiner och luften är så kylig att man andas ut rök. Det är sådana dagar som det är förmånligt att bo på landet där snön fortfarande är vit och inte smutsigt brun eller gul. Fast när jag begrundar det så är nog alla årstider finare på landsbygden, kommer nog genomgå en smärre identitetskris när vi skiljs åt, de vidsträckta ängarna och jag.

Utöver promenad har jag gjort en del nytta i mitt liv och sen har jag städat huserum. Har även blivit mor på senaste dar, han är 17 år gammal och väger 20 kilo mer än mig, redig pojke. Min uppgift som mor är att skjutsa honom tidigt på morgonen till tåget och sedan framåt dagen hämta honom, dagar med extra sidoglans ingår även träningshämtning. Så eftersom jag ska upp vid gryningen imorgon för att transportera honom och sedan utföra egna ärenden ska jag dra ner mig under täcket och avverka några avsnitt av Gossip Girl innan jag välkomnar John Blund.

hej måndag

Mötte upp två förträffliga damer igår över en kopp varmchoklad på Pims och som vanligt när man är med dem känns det som tiden löper iväg. Det blev en fin avslutning på en vecka som känts lång och idag fick jag en bra start på denna vecka genom att spendera dagen med Angelica.

Vi avverkade som vanligt många kilometer till fots och det är skönt att få ventilera av sig ett slag. Känner mig kluven över att vintern återvänt, klyvs mellan att omgivningen blir så mycket finare med lite puder på och att det är så förbannat halt ute att man varken kan framföra ett fordon eller sig själv utan att stå på givakt eller skriva sitt eget testamente. Efter att jag och Angelica strosat vinterlandskapet fram serverades det pannkakor med två sorters sylt i ett pittoreskt kök. När vi berövat huset på dess matmagasin kände vi att det var dags för ett miljöombyte och slog oss ner under nytt hustak. Tog en vandring längst med memory lane när vi kollade igenom gamla bilder från vår tidiga tonår och mindes hur det var att vara knappt 15 år gammal, redo för äventyr och blåögda på livet. Rundade av med pepparkakor och mjölk runt köksbordet innan dagen led mot sitt slut och hon lämnade min boning.






polar bear

Sömndrucken på tågen hem ifrån Göteborg fick jag den älskade funktionen gratis-sms att fungera, euforoisk ville jag kyssa min mobil men sansade mig när jag insåg vilken gigantisk smittohärda den är. Att kyssa en mobil är som att spela på ett gigantiskt herpes lotteri.

Var i Göteborg för att säga adjö till mannen min som åker till Alperna och det känns som jag precis fått tillbaka honom igen efter en månad och nu skiljs vi återigen åt i två veckor. Tillvaron är orättvist ibland. Får väll ägna en tankegång åt dem som inte har någon att snörpa samman benen med om nätterna och tänka att de har det nog värre. Kanske mår lite bättra inombords då om jag tänker på andras elände. Kan börja tänka på de stackars barnen i Afrika som inte har mat i magen utan bara mask och de arma isbjörnarna vars is smälter bort. Ska inte börja tänka på varken barnen eller isbjörnarna för då drabbas jag av dåligt samvete och ska börja volontärarbeta och inser att det kostar runt 30 000 kr. Blir iriterad över samhället som begär att man ska ha en tjock plånbok för att hjälpa och mina visioner som rättvisekämpe upplöses. Räddade faktiskt en katt från ett katthem, lever på det ett tag till. 

 

mondayitis

Funderar på den här helgen psykiska mördande och funderar över omskolning från mig själv. Men alla dalar har toppar och i lördags firade vi at pappa överlevt 50 år genom att förtära libanesiskt, tillsammans med den äldre generationen. Mitt under väntan på förrättern hivar farfar upp en ny digitalkamera i snäv design och tidigare har han lättat på hjärtat och sagt att han skulle vilja skaffa facebook, för att hålla koll på vad barnbarnen sysslar med. Skönt att Bengt 80 år, inte räds dagens moderniheter utan annamar dem med öppna armar.

Själv svär jag över dagens teknik. Det går inte, verkligen inte, få ner gratis- sms till min mobil och jag har försökt på alla de sätt som finns och alla de sätt som inte finns. Fattas bara att besöka en Teliabutik med svansen mellan benen och be om hjälp. Ska göra kampen för gratis-sms till en följetong här, eftersom det är så dagens ungdom kommunicerar. Så tills dess kan man nå mig genom att,

- Skriva här on my blog. Roligt och tragiskt att det kanske händer något på kommentarsfältet då. 
- Skicka sms där det på en gång står vad man vill, skippa mellansnacket och get to the point. Förvänta er inget långt svar, kort och koncist är min melodi nu för tiden. 
- Slå en signal. Besitter både hemtelefon och mobiltelefon och man borde beakta detta bortglömda kommunikationsmedel.   

smell you later

Jag har nog alltid dragits med lite skröplig syn, gick bet på syntestet och fick som liten en bokad tid till Farbror Optikern. Men de svaga ögonen har kompenterats upp med ett förträffligt luktsinne utan dess like, både på gott och ont. Känner direkt lukten om någon i tysthet kvävt en rap, om någon i en tågkupé tar av sig skorna och blir omedelbart illamående om någon äter mat i ett rörande fordon. Jag kan inte utstå lukten av en wunder baum, den stickande lukten kväver en och doftgranen slängs ut lika fort som den sattes in.

Men sidoeffekterna vägs upp av det positiva med att ha ett förträffligt luktsinne. Genom dofter skapas minnen och bara en liten uns av en doft kan översvämma ens inre med minnesbilder. Känslan av följande dofter är obeskrivliga. 

- Nyklippt gräs och syrener. 
- Sköljmedel. Hänger upp nytvättade tröjor i rummet och låter rummet fyllas upp av doften. Favoriten är Comforts limited edition sköljmedel för två vintrar sedan, annars toppar det blåa Softlan listan.  
- Solvarm hud.
- Fuktig mossa.  
- Att ligga och snusa mellan skulderbladen på den man tycker alldeles för mycket om. 

Tur för mig att jag frodas i doften av sköljmedel, katten vomerade precis i min säng. En extra tacksägelse till mor min som köpt tre olika sköljmedel att vraka mellan.   


elfte i första

Slöt inte ögonen förens efter tre i natt och all skuld kan läggas på min lätthet för att bli beroende av saker. Skapar för jämnan beroende till diverse saker, havregrynsgröt, The Sims, sköljmedel, SATC, yatzy och nu senaste laddade jag ner Gossip Girl. Borde börja beakta min beroende-gen, på allvar.

Annars huserade jag hos Angelica för att få en glimt av hennes nya misse. Föll pladask och ville direkt stoppa ner krabaten i jackfickan och smussla med hem. Annars promenderade vi i det fina vårvädret som inträffar i mitten av Januari istället för de vargavintrar som det bjudits på föregående åren och detta skevar till hela min livssyn. Vi pratade om allt som föll över oss och jag gillar att prata med människor som genuint lyssnar och är kloka på riktigt, skyr människor som ger en svaret som förväntas och som likväl går att finna på Google. Med kloka människor slipper man undan känslan av att bara vilja sluta munnen runt ett avgasrör.







2012

Det var inte i år och det är drygt en vecka försent för att resumera båder 2011 och nyår. Skulden läggs på att jag vistas en längre tid i hemifrån och fick nyårs firandet langat rakt i ansiktet när jag kom hem och har därför haft grövre problem än vanligt att ställa om till vardag. Men hem kom jag och firade nyår med fina vänner och finmiddag gjorde jag också och årets första måltid blev fylle-cheese på Donken på Avenyn. Gillar att ge årets glamorösaste kväll lite kontrast och älskar att flöta mat i flotta outfits.

Bästa nyheten detta år- än så länge, är att jag har införskaffat en laddare och kan alltså nu utnyttja min dator hämningslöst igen. Ska alltså vinna tillbaka alla förlorade själar som fanns här innan min resa och ska bli rik på mitt bloggande, operera brösten och ha en lägenhet full av skor och tandblekning. Men det är inte förens imorgon, för ikväll har jag vänt på dygnet och ska spela meningsfulla onlinespel.


RSS 2.0