När knopparna brister ut i sång

Gick hand i hand med lovet och våren. Det hann bli vår och sedan lite sommar och så har man fått smaka på den första riktiga solen. Datorn har jag inte rört på hela lovet och anledningen är att jag haft fullt upp med andra trevligheter, Göteborg, kalas, utgång, grillningar, festligheter, födelsedag och mycket mera. Återvänder till skolan och inser att det är inget kvar, snart är det Spanien och sedan är det studenten och efter balen är det över - på riktigt. Är mest pirr för det som komma skall även om jag gillar att gå i skolan när den inte kräver för mycket av mig. Annars tänker jag dyka ner i min säng, ta en simtur, har inte sovit ensam på allt för många dagar. Jag ska bre ut mig och jag ska fläkta med armar och ben och snarka tills taket lyfter.

när solen dansar vals på himlen

Är väll lika dålig på det här som vanligt. Men allt är inte som vanligt - det är lov. Ljuva lov som du smeker ett skoltrött sinne. Solen dansar på himlen och himlen är förövrigt blå. Diverse festligeheter och förlustelser kommer avlösa varandra under denna tidsperiod och jag tänker delvis bara flyta med, utan motstånd. Luften fylls just nu av dofter från grillen och magen suktar efter det liksom mina smaklökar.

Solen ska tydligen ta sig en dans på himlen imorgon igen och resterande familj utom pappa lämnar mig ensam i boet för en tur till Stockholm. Det är alltstå jag som är uppskriven som hundvakt kommande dagar och vi brukar för jäman komma bra överens jag och mina lopphögar. Senare sätter jag mig i en bil och hämtar upp en pojk som har lyckats snylta åt sig en plats bredvid mig. Även om det blir mindre plats i sängen och mycket varmare tycker jag fortfarande att en nattgäst är bättre än att sova ensam, speciellt när man vaknar upp med vår och kärleksfullt fågelkvitter utanför fönstret. 

In the glass of her boudoir

Slemmet i halsen har övergått i rinnande näsa och heshet. Fått förfrågan några gånger när jag sommarjobbade om jag var hes, visade sig att jag har en naturlig heshet i min röst. Har aldrig lagt märke till den själv, men sen så hatar jag och höra min egen röst också. Genomgår tydligen ett kvinnligt målbrott, en kvinna siade att jag skulle få en hesare röst som vuxen och det kan väll vara trevligt det med.

Något med att vara dödssjuk är att bli ompysslad av sitt hjärta. Gillar att någon tycker lite exra synd om mig och frågar en extra gång hur jag mår, då får jag chansen att vara lite extra blödig. Var ledig igår och hade sjukstuga och svängde på stan en stund. Fick med mig två ting hem och skulle lägga upp bilder, men sladden till kameran låg visst kvar i Skövde. Får bli efter Fredrik kommer hem från London och sladden kommit hem till mig. Då ska även en bild på min studentmössa upp, ja jag fick den idag och är nöjd som få. Fröjdas även över att min mor hämtade hem min klänning idag, uppsydd och allt tillslut. Känns som man kanske snart ska börja sjunga om studentens lykliga dar.

Fjärde i fjärde

Vaktade barn som aldrig förr i helgen och jag och Fredrik blev utseddda till favoriter, skönt att man gör intryck. Aktiviteterna utlöste varandra under helgen och vi strosade på stan, besökte biblioteket, raserade huset, hoppade på studmattan, klättrade i granar, dansade, hade skattjakt och hyrde film. Att köra non-stop hela helgen gav infektion i kroppen och slem i halsen. Tror jag är närmare döden nu än när jag nästan blev påkörd. Försöker spy, kommer inget spy utan massa spott i soffan istället, hoppade därför sista lektionen.

Ska lapa sol på balkongen i väntan på min man. Idag har vi varit ihop i 28 månader och det går bara att konstatera att tiden går fort och man blir inte yngre. Ska ha det hemmysigt med god mat och film, men eftersom jag inte kan svälja blir det sondmatning för min del och nu skiner visst solen. 




RSS 2.0