veckans tredje dag

Mamma ringde i skolan när det var projekttid och berättade att min balklänning hade hittat hem.
- Får jag öppna och kolla på den?
Dum fråga, klart som fan du inte får. Kom hem och öppnade paketet, själv och blev kär. Den är som jag ville ha den och den är min.

Hade över den äldre generationen på middag framåt kvällen eftersom bror fyller år. På klingande skånska samspråkar farfar utan att någon kan hejda honom, historier och samtalsämnen finns det gott om när man börjar bli till åren kommen. Annars har man fått annat uträttat denna dag, tränat och jobbat med projektet. Slutade upp med att jag skrattade mig hes och vi alla skrattade så vi grät. Så då hade man betat av halva veckan och imorgon är det film och pannkakor på schemat.





att bli vuxen på kuppen

Högskoleinformationen i skolan idag medförde en gnutta ångest en stund i caféterian, men kära vänner lindrade den. Nu sitter jag här med en start till en plan inför kommande vuxenliv, det känns bra och jag är munter. Har man ingen direkt plan så kommer man ingen vart, då kan det bli kaos informerade någon klok själ mig om idag.

Tanken efter skolan var egentligen att träna och bli fit, men somnade i en trygg famn i några timmar istället. Var längesen jag gick hem till mitt hjärta efter skolan för att få sova i hans famn, det skedde mer ofta i början av vårat kärleksförhållande. Då var man så nykär att istället för att sova låg jag och kikade på honom i smyg, ville inte missa en sekund av vår tid. Detta vet han ingenting om, det har vart en hemlighet, fram tills nu.

Det handlar om skrattanfall och vackra händer

För första gången sedan i onsdags befinner jag mig mellan hemmets fyra väggar. Mitt rum är precis lika halvstädat som det var när jag lämnade det och på något sätt är det skönt att vara hemma, men vardagen kliver på igen. Det är slut på att vara uppe till halv åtta och se solen stiga upp samtidigt som man kryper ner i en famn, gå på isen en solig dag och bli frostbiten, bjuda vänner på fesligheter och dansa tills fötterna säger till, äta frukost på balkongen en solig dag och känna hur det värmer en aning, bara vakna och vara hela dagen utan tvång eller avsikter.

Så snabbt som det tog slut räknar man ner till nästa lov, väntar på studiedagar, väntar på milstolpar i själva väntandet och väntar in våren. Det kanske är skönt med lite rutiner igen, annars hade det bara blivit ett fasligt massa väntande.


the night has got me love sprung

Satt upp och knåpade med paketinslagningen i vad som skulle anses i folkmun - alldeles för länge.  Imorgon blir det pompa och ståt, kalas och festligheter och andra förlustelser. Att slå in paket är, med rätt resurser, att leka med papper, band, rosetter och kråserier, en fröjd inombords. Dessvärre var det stumpar av forna pappersrullar och julpapper som var resurser denna gång. Men med lite påhittighet och enträget letande blev resultatet ypperligt och jag belåten. Så jag har paketerat in paket och ska packa packning och sitter i väntan på att bli uppfångad och iväg körd mot andra orter.



Jag älskar dig

Antingen gillar man eller ogillar man alla hjärtans dag, en del är nog neutrala i sin ståndpunkt. Men jag gillar den och har alltid haft ett gott öga för den dagen. Kanske beror det på att jag inte är en person som vältrar mig i min egen sorg. Min alla hjärtans dag tog plats i biomörkret, där jag delade dubbelsoffa och popcorn med min kärlek. Vi delade även biosalongen med minderåriga och respektives föräldrar, det var trots allt Trassel som visades. Jag skrattade och jag grät i popcornen, jag försöker censurera min blödiga sida för allmänheten utan framgång. Men det märkvärdiga med Disneyfilmer är att skämten blir bara roligare desto äldre man blir, när man var ung och naiv såg man nog bara rakt igenom dem.

Så annars bestod dagen av simning, matlagning, angry birds och pussande och kramande. Vi somnade alldeles för långt in på nattsnåret i ett virrvarr av täcken, kuddar och ben och jag står fast i att jag gillar alla hjärtans dag.







  

Lov på ingång

Vinpinad så till den mildaste grad att det inte finns något kvar att vindpina, snökaos var det här ja. Men nu har man gått på lov och min vindpinade själ kröp ner i fosterställning bredvid en varm och muskulös kropp.

Vaknade upp nyss och snart är det jag och de två grapparna som sätter sig i en bil mot Mariestad för mathandlande. Som två brunstiga älgar kommer de gå lös i bland hyllorna och det känns som mitt ansvar att styra upp trion. Är självklart en natural born leader, så mitt motto är; en för alla, alla för en, men sätter sig någon upp emot mig är det den som lämnas bakom, då blir det mer every man for himself. Tycker även om att punktera fingret i köttfärsen, slänga ner bröd på golvet och lägga oönskade varor i andras varukorgar, badass in the grocery store. ICA känns mer eller mindre som mitt andra hem.


Dug my way out

Även fast jag går korta dagar är jag ändå trött när jag kommer hem. Jag är bortskämd med sovmornar och tycker att börja åtta på morgonen är det värsta som finns. Samlade vuxenpoäng och gjorde köttbullaråt mig själv och bror. Hackade löken och blev tillfälligt blind och sen somnade jag i två timmar.

Att vara ensamma hemma utan föräldrars tillsyn är frihet och tomt. Pappa är i Polen och mamma är på jobbet, fri tillgång till bil och ICA-kort känns lite som vardagslyx. Men av gammal vana eller inrutade mönster ska det va som när mor är i huset, disken i diskmaskinen och tända ljus i köket och hallen. Lyckades kamma hem nattligt sällskap inatt igen. Är skönt att dela min säng med någon en helt vanlig vardag, det händer inte alltför ofta. Det är också vardagslyx.


So I swallowed a bug

Går knappt i skolan och imorgon är sista dagen på veckan och den innefattar en lektion. När man gick i ettan och den äldre upplagan sa att trean garanterat var slappast trodde man de drev med en. Inte fy skam att det visade sig ligga sanning i deras ord. Fortsätter det så här kommer jag gå bakåt i inlärningskruvan.

Passade även på att göra mig av med slitna hårtestar en morgon, vilket resulterade i friskt hår som lockar sig för minsta antydan till fukt i luften. Två timmars träning och sedan en promenad på en halvmil förvandlade mitt tidigare raka hår till guldlocks kaluffs med incestlockar vid öronen. Nedrans trevlig att man var den enda i syskonskaran som ärvde farsgubbens gener med lockigt hår.

RSS 2.0