i slutet av augusti

Skriver listor om nutida saker och saker som ska ske, livet är i rulians och jag bockar av punkter inför framtiden. Gör annat än ägnar tid åt det här och konstaterar att mycket förändras när hösten tågar in. Vinkade av en vän, min vardagshjälte som inte finns en cykeltur bort längre. Helvete vad det stinger i hjärtat, för gudarna ska veta att hon har hållt mig uppe, hållt mig i handen och knuffat mig när jag behövt det. Men man är aldrig längre än ett samtal bort och riktiga vänner behåller man livet ut som mor min sade. Och kärleken min han har börjat skolan och flyttat tillbaka till studentlyan i Göteborg, vill inget hellre än följa efter, hänga med, men drömmer om det än sålänge och samlar pengarna på hög.  
 
Så allt förändras, små förändringar och stora som samsas. Vet att allt räds mig men vet att jag samtidigt gillar det. Jag finner mig i det och finner mig i att det nu är höst, öppnar armarna och välkommnar kulörta löv och krispig luft.
 
 
 

kort om ingenting

Hade ledigtid idag, rättare sagt en hel dag till förfogande. Sommaren gjorde en sista krafansamling och jag förbrukade så lite krafter som möjligt i strålarna med tidningar på hög. När det var nog drog jag fram i rummet och var såpass ambitiös att täcken och kuddar förflyttades utomhus för vädring. Har haft överflöd av tid så jag kunde belåten gräva ner mig i sängen för en powernap, som blev en powerhour alldeles för sent på dagen. Gjorde av med den nyvunna energin i löpspåret och kände mig nöjd i själen som få i duschen efteråt. Ska vira in håret i en handuk och sedan vira in mig i täcket och ställa klockan för jobb imorgon.

augustimånad

Fick uppleva sällskap och samspel med fina vänner i lördags. Blev berusade på vin, skratt, dåtiden och framtiden och tanken på att livet snart delar på oss och vi sprids för vinden stinger lite i hjärtegropen. Men en gång till ska vi samlas, en gång till ska vi dela med oss av varandra och det slog vi fast vid.

Känns  att sommaren lider mot sitt slut, det är något som liksom sakta har förändrats med luften man andas. Promenerade med Angelica och samtalade om att hösten är välkommen, vi välkomnar den med öppna armar sålänge den bjuder på kulörta löv och skinande dagar. Hennes katt hade även givit liv åt kattungar, tre små knyten som lindade in mitt hjärta i bomull och moderskärlek. Ser framemot nästa vecka och se hur de små liven tagit vid. Ser inte framemot nästa vecka då det kan vara sista gången som jag sällskapar med min vän på en lång tid.


Vill ha en styck sådan


Får nöja mig med ett lejon

kvällskvisten den tioende augusti

Solen sken igår påväg till jobbet och sken alltjämt när jag slutade. Tog tillvara på sommarkvällen i sällskap med Angelica och for iväg till Bäcken för mini-golf. Gillar de överkomliga priserna och vill tacka Gud och Jesus som inspierar till denna ideella arbetarrörelse och billiga kakpriser. Jag fick dock se mig besegrad trots min karriär som medlem i Knatte-Golf och inse att mina glansdagar är över.

Annar har jag dragits med en enveten huvudvärk i närmare en vecka och var övertygad om att det var cancer eller någon annan argsint svulst som långsamt sög livet ur mig. Visade sig bara vara spänningar som naglat sig fast längst ryggen och Angelica tog tillvara på sina massage-gener och befriade mig från min smärta och oro. Vi slog sedan läger i min jättelika säng och vilade ögonen på en 90-tals film innan vi lät John Blund ta över efter ännu en dag med sommarsmak och bra sällskap. Gudarna måtte veta hur jag ska klara mig utan denna kvinna när hon inte längre bor ett cykelavstånd bort.


sommardagar och sommarkvällar

Har sprungit livet av mig på löpbandet, närmare bestämt en mil. Avskyr att det känns tusen gånger jobbigare att springa på detta förbenande band inomhus, föredrar skogstigar och den friska luften. Men nu är det gjort och jag kan bocka av det från min lista med ting att göra innan jag trillar av pinn. Fast detta var dock i måndags, idag valde jag att svettas i grupp på ett spinningpass.  

Veckan som var avslutade jag med min kära vän och årets första dopp. Skäms nog lite i efterhand över att inte ha badat tidigare, men skyller på tidsbrist och gråa moln denna sommar. Fuktiga i håret åt vi pannkaka och tilbehör i övermått, magen mådde och vi mådde. Plockade även hallon i skogssnår och njöt av dem i kvällssolen innan det trampades hem på cykeln. Kändes som det var sommarlov igen och vi svor över att varje kväll inte var på detta viset, kravlös och sommardoftande. 


RSS 2.0