När min ögon är öppna ser jag dig och när de är stängda ser jag dig och mig

Om ungefär en timme ska jag sätta mig på cykeln för att hämta min man som i vanlig ordning kommer hit på fredagar och är anledningen till varför man längtar efter fredag hela veckan. Eftersom min önskan gick igenom hos mor så blir det tacos som serveras ikväll och alltså bjuder denna fredag på dubbel glädje. Men innan jag åker iväg på min cykel ska jag städa klart mitt rum, fylla på med värmeljus och bädda med nytvättade lakan som befinner sig i torktumlaren. Jag själv kommer inte matcha mitt fina rum för jag har inte duschat sen min springtur i morses och ser ut som en påse skit. Jag är skapt så att jag inte kan duscha mitt på dagen eftersom jag inte gillar att ta på mig kläder efteråt och mäktar inte med att vänta på att håret ska torka. Så istället tänker jag duscha mig fräsch ikväll så jag kan gosa ner mig i sängen väldoftande och kramvänlig. Då jäklar kommer jag matcha både värmeljus och nytvättade sängkläder och allt annat som kan fröjd för luktsinnet.

  
Osminkad och rufsig men är i vilket fall bättre än nuläget

Autumn is a second spring where every leaf is a flower

Bröjade morgonen med att springa 8 kilometer i spåret och börjar utveckla en hatkärlek till alla backar men när man är klar så är det mest kärlek till sig själv man känner. Gillar att vara ute på morgonen eller när det börjar skymma, tyvärr så har vi kommit till den delen av året så det helt plötsligt blir mörkt på några minuter, den delen av året då man hoppar över skymning och solnedgång och allt vad det heter. Just nu är det så varmt ute och så fint ute så vore det inte för att marken var fuktig hade jag lagt mig på ett täcke ute i trädgården och bara njutit. Istället kanske det blir så att jag tar med mina fyrbenta vänner ut i naturen och ger dem chansen att vädra av sig. Japp det är nog så det får bli denna granna dag.  


Idag är sista dagen att rösta så om ni inte gjort det än så kan ni väll förbarma er över mig och göra det nu, gracias!
http://nelly.com/se/libresse/720607d2-6fb5-49dd-bc8a-b40f086b247f

29 september

Tar tillbaka delen om att meteorologerna inte håller vad de lovar, solen hittade fram mellan molnen och ära vare Gud i höjden och allt det där. Sitter just nu halvklar med ett hår som inte ville som jag ville och en mage som kurrar. Men det görs storkok här i huset som ska koka i flera miljoner oändligheter och ingen tänker på mig som tynar bort i väntans tider. Om några timmar ger jag mig av till Mariestad där det bjuds på VIP-kväll i butikerna men jag är inte där för att gästa utan för att vara hjälpreda och göra nytta.

morgonstund har guld i mund

Utlovades soligheter denna dag men tydligen kunde inte det löftet hållas och nu har meterologerna även tagigt tillbaka det fina helgvädret. Förpestade min arma havregrynsgröt med björnbär med ett minne av att björnbär smakade gott. Det var inte gott och det smakade inte alls som bären på farmors björnbärsbuskar så jag spottade ut dem på bordet och åt bara de trogna hallonen. Bortsett från bär och grå himmel är detta en fin morgon, sov som en bebis inatt och drömde om Chris Medina som överraskade mig i mitt badrum för att jag var utfryst av diverse storbloggare och inte fick hänga med dem. Jag genomförde något intervjuliknande för MTV och sen hängde jag och Mr. Medina i badrummet. Hela drömmen var som en blandning av "Cribs" och "Det blir bättre" och jag känner en stark längtan att gå till en drömtydare och ge hobbypsykologen något att bita i.

älgflugor och älgskog

Igår sken solen och jag och Angelica bestämde oss för att ta tillfället i akt och ge oss ut i det fina höstvädret. Utrustade med trasiga stövlar som kompletterades med plastpåsar gav vi oss ut på en mosse som antagligen klassas som en av Sveriges största. Skräckhistorier från barnsben har gjort att jag fruktar att sjunka igenom en mosse och aldrig mer komma upp till ytan vilket bidrog till en mild dödsångest en stund. Taktiken som användes på den gungande mossen var att aldrig stå still mer än nödvändigt och om du står still, stå bredbent. Dett var antagligen så vi lurade döden igår. Men när stadigare mark nåddes kom vi över en guldgruva av kantareller och eftersom vi hade plastpåsar i stövlarna så utbyttes mossvandringen mot svampplockning. Så vi kom hem med livet i behåll, rika på svamp och älgflugor lite varstans på kroppen. 


heart is beating hardcore

Åkte till Göteborg tillsammans med Kitty och Louise och kom levande hem efter Göteborgs nattliv. Även om det var helt omvänt från lilla Skövde var det är just det jag gillade. Hade med mig kameran under början av kvällen men tog som vanligt inga kort och borde egentligen skaffa en mobil med bättre kamera för då hade det kanske blivit av. Hur som helst började vi med att korka upp i Fredriks lägenhet och förflyttades senare till en ännu mindre bostad, det var trångt och det var gemytligt. När man vanligtvis skulle gå hem i Skövde så gick vi istället ut för att börja kvällen och det var ungefär här jag tappade bort allt vad som heter orientering. Men de andra ledde och jag följde och våran grupp både reducerades och expanderades under kvällenslopp och även om jag tyckte att ciderpriset ruinerade min ekonomi var jag lycklig och i fint sällskap. Trots alldeles för lite sömn innan vi skulle upp igen och blåsor av mina klackar var det en bra kväll som gav mersmak, men om några helger vankas det festande i sann studentanda, det ska tydligen vara både gratis, billigt, mycket och trångt.



sometimes it lasts in love

På morgonkvisten avverkade jag en powerwalk och därmed förtjänade jag en liten klapp på ryggen. Solen sken och fåglarna levde loppan ute i trädgården och jag kände att det passade att göra naturen sällskap en stund. Så nu sitter jag här med min nya kärlekspartner havregrynsgröten, nyduschad med hår som droppar i knät. Idag ska de fördrivas tid genom att bakas bullar och andra husliga nöjen för ikväll landar kärleken under mitt tak. Det var 10 dagar sen jag senast träffade honom och fick känna mig sådär liten som man gör i hans famn. Men ikväll är han min och jag kommer få kramar när jag ber om det och mer kärlek än jag förtjänar.  


den som kom och gick igen

Igår var dagen då jag och min jobbcoach skulle bekanta oss för första gången. Hon ville panikplanera mitt liv på två månader, det är all tid vi har på oss och det brinner tydligen i knutarna nu sa hon. Jag ville skjuta henne i huvudet. Annars var hon trevlig. Efter att blivit traumatiserad gick jag och Angelica en promenad och det hann bli mörkt och det hann bli lerigt innan vi var klara. Det är fint med gamla vänner som man kanske inte ser så ofta men ändå är det på det gamla vanlig viset när man ses igen, förutom att man har mycket mer att prata om.

Idag har jag ägnat mig åt att städa på nödvändiga och onödiga ställen. Jag har rensat kylskåpet och jag har klorerat badrummet och mina naglar har fått betala priset. De ser demolerade ut men det är inget jag egentligen sörjer för jag har naglar som växer som ogräs. Klipper av dem och sen är de framme och klöser igen efter dryga veckan. Så reparerar de sig inte efter klorbadet ryker de efter helgen och tills dess får de täckas och döljas med naglack.

hands down

Sen när växte han upp och blev drop dead gorgeous?

Fwf
 


höstrusk och höstsnusk

Det fina vädret verkar ha vänta oss ryggen och nu bjuds det på höstrusk och lera. Rutinerad som man är byter man till ljusa sängkläder så hundarna kan göra sängkläderna fläckiga och att städa är som ett maratonlopp när man har djur i familjen. Önskar ibland att jag var en fena på att sticka och virka, i så fall hade jag stickat mig en kroppsstrumpa och gått i ide i den och ingen skulle kunna göra fläckar på den för den skulle vara mörk. Men misstolka mig icke, höstrusk är annars rätt trivsamt om man delar det med någon, jag delar mitt höstrusk med en clementin och en film och får finna glädje i det. Skulle även spridas glädje om detta ville landa i min garderob:



Gör som sagt samhället een tjänst och gör mig och min clementin glad och rösta
http://nelly.com/se/libresse/720607d2-6fb5-49dd-bc8a-b40f086b247f 


I'm bulletproof, nothing to lose

De senaste dagarna har jag blivit med en ny last i matväg - havregrynsgröt. Det går att äta till både frukost, lunch och middag, även mellanmål om man nu så orkar med sånt trams. Själv föredrar jag att äta så jag blir mätt när det väl kommer till kritan, så slipper man knussla med mellanmål. Annars rullar dagarna på som de ska och allt som saknas är väll ett jobb just nu, har två på gång så vi får alla hålla tummarna för att allt går vägen och jag kan bli rik som ett troll och hiva pengar omkring mig. Annars har jag en back-up plan, eller två, för jag gillar att ha mitt på det torra och planlägga min framtid en aning. Men hur jäkla svårt kan det vara att få ett fast jobb? Uppenbarligen rätt svårt eftersom vi fortfarande befinner oss i någon slags kris.


a sky full of lighters

Blev kondition 1 timme och sen lite drygt 1 timme med styrka och andra gemytliga övningar som ska göra mig tight och älskvärd. Mötte upp mor och bror och eftersom vi båda syskon styrs av våran mage behövde vi mat för att råda bot på det tredje världskrig som skulle kunna utbryta. Vi fick mat, på Max och alla som vet vid mig på något vis vet att jag aldrig äter där självmant helt enkelt för att jag inte gillar hamburgare. Hamburgare ska vara riktigt, gjorda fårn grunden och grillade över kol, så är det bara. Så jag förtärde ett nuggetsmål och skapade där med världsfred.

Just nu hetsanmäler jag mig till Högskoleprovet med hjälp av mammas väninna, har man hysteri så har man. Hörde även att mattedelen ska utökas, men har ju aldrig gjort provet förut, är oskuld i denna kategori och lär därmed inte märka av skillnaden mellan nu och då. Nu ska jag borsta mitt skatbo som infaller sig efter duschen, lockigt hår är Guds sätt att straffa människan för att Eva åt det jävla äpplet.

Det bästa med framtiden är att den bara kommer en dag i sänder

Kollade på Bonde söker Fru på tv4-play innan jag somna och man får en sådan myskänsla enda in i benmärgen och jag får lust att flytta till en bondgård och leva lycklig i alla mina dagar. Sommarsverige som visas i varenda bild kryper under skinnet på en och när man ser det känns det som man aldrig vill flytta ifrån Sverige. Men sen kommer den Svenska slaskvintern då allt är grått och snön är blöt och missfärgad och man svär över att man bor i Sverige.
 
Vaknade iallafallia för dryga timmen sen och ska inom kort börja med min frukost. Idag ska jag iväg till gymmet och jag och mitt halsont ska samsas så jag inte kommer hem värre i halsen än när jag åkte. Lider dock av störningen att man ska ge allt eller inget, man är inte klar förens benen viker sig och man spottar blod. Antar att idag är dagen då jag får gå emot mina egna principer eller komma hem och vara dödligt sjuk alldeles för länge.

Stormen Katia utanför mitt fönster

Hemkommen ifrån ett blåsigt och allmänt stormigt Göteborg igår och blåste nästan lika mycket på hemmaplan. Dock bjöd Göteborg på sommarväder i söndags och jag hade självklart packat fel kläder med mig men bet ihop i snortajta jeans och ingen t-shirt att tillhandahålla. Vi tog med oss en norrman till IKEA och åt festmåltid i sann studentanda, Ingvar Kamprad ska prisas för femkroners korvar och mjukglassar. Norrmannen blev euforisk över priserna och jag blev mätt utan att spräcka varken budget eller mina snortajta jeans. Utöver påhälningar i diverse affärer har vi lagat mat, kollat på film, tussat ihop oss och somnat försent, precis så som bra dagar ska utspela sig.

Idag gjorde vädret en helomvändning och bjöd på både värme och solsken. Fick finbesök av Kitty på förmiddagen och vi tog oss en runda på landet och det är skönt att känna att man gjort nytta innan klockan slagit tolv. Slog mig sedan samman med farfar och målade plankor till husfasaden och vore det inte för att jag är så in i Norden gräslig i mitt hår skulle jag känna mig nöjd över mig själv vid det här laget. Så om jag duschar nu kommer jag uppnå samma känsla som att bli pånyttfödd.

Kort och koncist

Storstädade bilen igår, från golv till tak, från framruta till bagageutrymme. Sen tog jag och Nathalie oss en sväng med bilen till Mariestad där det tappades plånböcker, sysslades med hästar  och jag kom hem en skjorta rikare och med småpresenter till Fredrik. Framåt kvällen kom Fredrik hit och myste och imorgon är det jag som åker till Göteborg för att mysa. Ska locka med mig honom på stan lite för det finns så mycket fint jag vill ha, även om jag ska hålla i mina pengar eftersom jag ska shoppa loss som en tok i Bangkok när vi väl är där. Nu är tiden hur som helst kommen för att hoppa in i duschen och göra sig fin och sen ska jag packa min bag så slipper jag det jobbet imorgon.

Konsten att imponera på sig själv

Gav mig ut i spåret igår igen och tanken var att jag skulle ta mig runt milen, springa 1 kilometer och sedan gå 1 kilometer och på det viset skulle jag ta mig runt. Efter att jag började springa den tredje kilometern kände jag att det flöt på och det kändes överflödigt att stanna. Så jag lyckade springa 9 kilometer igår, varav 8 utan att stanna och förra gången dog jag efter fem kilometer. Mamma undra alltid hur jag kunde hålla på med simning eftersom man bara simmar fram och tillbaka, antar att det beror på att jag har en självplågargen inbyggd. Fredrik har bevittnat mig på spinningpass då jag vägrar sätta mig ner under hela timmen för att det är jobbigare att stå upp. Är som sagt född till masochist och det var väll det som tog mig runt igår. Skam den som ger sig.

Men idag kan jag säga att jag känner av min bakdel och får väll beklaga mig för Fredrik som kommer sen, han är trotsallt rutinerad löpare och borde kunna känna medlidande. Annars kurrar min mage efter frukost och frukost är det roligaste mål mat på hela dagen, så nu ska det ställas till med frukostkalas på bordet.




Ni glömmer väll inte att ni kan vara goda medmänniskor och rösta varje dag
http://nelly.com/se/libresse/720607d2-6fb5-49dd-bc8a-b40f086b247f

Wihoo!

Bokade precis resa och den 3 december - 27 december är det jag, bror och mor som beger oss till det ljuva Thailand!
 
f

Det enda sättet att samsas med tiger är att låta den äta upp en

Sitter och väntar på ett samtal som far min, men det samtalet är en timme försenat och jag börjar undra om Polen ligger i en annan tidzon. Orkar inte googla på det heller, så låter det vara, jag är trots allt härdad i att vänta. Igår traskade jag och Louise runt i spåret med två hundar som följeslagare. Det blev mycket prat och vi skulle säkert kunnat gå en mil till utan att tystna, men precis när vi satte oss i bilen öppnade himlen sig och det började regna så vi hade Gud på vår sida den dagen. 

Tack vare att solen skiner idag hade jag tänkt att uträtta mirakel i våran trädgård och göra mina föräldrar stolta. Eftersom jag inte längre kan göra dem stolta med bra betyg får jag helt enkelt fiska efter beröm här hemma och det är skönt för då slipper man läxor och annat hemarbete som medförde en gnutta ångest och depression.


man kan ju önska

Gör mig en bamsetjänst

http://nelly.com/se/libresse/720607d2-6fb5-49dd-bc8a-b40f086b247f

Romantikens hela väsen ligger i ovissheten

Det verkar som solen kikar fram efter en tillsynes riktigt blöt morgon. När man inte kan somna om för att det regnar vet man att det regnar för mycket. Besökte som sagt gymmet igår och det har resulterat i träningsvärk i bröstmusklerna, gillar att ha träningsvärk antagligen för jag är lite av en masochist. Annars slog det mig hur litet Skövde egentligen är och hur lite staden faktiskt har att erbjuda, kom på att det antagligen beror på att jag sakta börjar vänja mig vid Göteborgs vyer. Och på tal om Göteborg saknar jag kärlek just nu och vill ha någon att snörpa ihop benen med. Fast har massor av måsten att göra idag och går allt i lås kommer det kännas ljuvligt skönt att få det ur världen, så kärlek får vänta och mina ben får inte snörpas samman än på ett tag.

Om du lutar dig mot solen, om jag lutar mig mot dig

Tog med mig en hund och hämtade bilen för att sedan slänga av den i all hast hemma för att åka vidare till Kitty. Eftersom vädergudarna log mot oss i söndags blev jag erbjuden en promenad i värmen och tackade ja. Så i värmen averkade vi en lång runda och ibland blev det paus i dikeskanten när Grosselin hittade kantareller. Hetsade sedan hemåt och försökte instinktivt dölja svett och annat ovälkomnanden innan jag hoppade på ett tåg mot Göteborg. Blev en kort visit där, mest för att stjäla en puss eller två och slippa sova ensam. 

Men igår kom jag hem och trots tröttheten åkte jag och Alexander och storhandlade. Bortsett från barn balsamsprayet som jag la i kundvagnen fick vi eloge för det vi handlade, så trots ett ICA-kort med alldeles för mycket pengar på kan vi hålla våra djuriska begär i schack. Men nu är tiden kommen för mig att åka iväg till gymmet, tänkte gå ut hårt och bränna fem kilo på en gång. Först måste jag bara hitta ett hänglås och komma ihåg hur kortläsaren fungerar, under sommaren fick gymlokalen ge vika för cykeln och promenader men nu är det på tiden att vi möts igen.  

ett hundliv

Eftersom far min åkte för att arbeta i Polen imorses är det min uppgift att åka till  Skövde och hämta bilen. Ibland är det alltså en börda att vara körkortinnehavare, fast egentligen har jag inget som står på schemat idag så varför inte fylla ut det med lite bilkörande. Frågan är om man ska medföra sig en stycke hund, bara för sällskapets skull? Eller varför inte slå på stort och ta med båda två, för alla som känner mig vet att jag hatar att köra bil ensam. Tror jag bara har kört ensam ungefär fem gånger sen jag fick körkort för att det är så jäkla ensamt. Tror faktiskt jag tar med mig en hund, två hundar på tåget kan bli stökigt.

september

Intar september och det är nu oficiellt höst ute. Med vidöppna armar välkomnar jag stora halsdukar, kängor och stickade tröjor och säger adjö till den sommar som aldrig riktigt kom till skott. När sommaren väl kom till skott under en vecka eller så, jobbade jag självklart. Vilket jag gjorde alla dagar då det var fint, men jag fick ju en resa till solen så vad gör det. Gästade arbetsförmedlingen idag och nu ska jag skaffa jobbcoach som ska putta mig i rätt riktning, började redan i rätt ände igår och skickade iväg en arbetsansökan. Så allt som behövs nu är väll en dos tur, eller en stor dos tur och så kanske det är jag som blir en av de lyckliga i arbetslöshets djungeln. Men just nu samsas både regn och sol utanför mitt fönster och jag ska samsas med både katt och hund i köket och baka bullar.


RSS 2.0