ATT GÖRA ELLER ATT ICKE GÖRA

Som jag pluggar! Nej det gör jag inte, men ska ta tag i det.
Imorgon är det engelska nationella och ska försöka förbereda mig lite. Och även om det är jobbigt imorgon ska jag ändå vara fierce och fager för det serveras pannkakor i skolan. Nu återvänder jag till mina studier, sto studiando.
Riktigt fager jävla grabb

TIMMARNA DÅ JAG BLEV 18 - URSÄKTAR REDAN NU FÖR ETT LÅNGT INLÄGG

Kvällen den 23:e som blev början av den 24:e och jag blev 18.

Klassfest var inplanerad och vi tjejer förberedde oss hos Thornblad med pizza ätande och naglacks verkstad. Vi förvandlades sedan från softa till fierca och sen droppade folket in. Många kort togs, samtal på toaletten och en massa timmar spenderades dansandes till dunkande musik.

Klockan slog tillslut 12. Födelsedags sång sjöngs några gånger om, kramar haglade, fick present från bästis Lenny och glass-tårta med dekorationer av tjejerna och jag skrattade och jag grät om vart annat. Fan tjejer ni är så jävla fina att jag vill skaffa barn med er!

Efter då? Jo vars, sång och dans så utav bara helvete fick utgöra mina timmarna som nybliven 18-åring. Med några av de bästa människorna runt sig kunde det inte börjat bättre än såhär. 

Tog inga bilder i stort sett - lät de andra sköta det. Blir bildbomb när jag fått ta i dem.


Dagen den 24: e april

Vaknade upp bredvid mannen jag älskar och det kunde inte blivit en bättre morgon. Han kilade iväg och köpte frukost som jag fick bestämma - färskt bröd, pucko, vaniljhjärta och ben & jerrys. Satt ute i solen på balkongen och gottade oss.

Födelsedags "tårtan"

 

Åkte sedan hem där det skulle firas mig och farfar. Här följer listan över vad jag kammade hem på min egen dag:

Från mor och far (får resten av mina mindre paket när jag har kalas, så lyder "traditionen"):

Resa till Turkiet i två veckor. Den jag och Fredrik ska åka på betalar de.

Från syster (hon bryter mot "traditionen")

Peeling, maxosol, ansiktsolja, solkräm och aloe-vera kräm.

Från älskling (han behöver inte följa "traditionen")

Nalle som döptes till Kurt alternativt Curt.

Två nagellack, hårnålar och en mascara.

Handgjorda ljuslyktor.

Rosa vattenflaska.

Skimmer bodylotion

En serie som luktar gruvligt gott från Victoria's Secret innehållande:

- Parfym och Bodysplash

- Bodylotion och Bodybutter

- Handgel och Showergel

Ursäkta det fagra dagen-efter utseendet men måste skryta med min påse.

Inte alla som har en pojkvän som fixar hem en massa saker från Victoria's Secret från New York.

Har ju sagt det, han är bäst och upptagen.

 

Så jag blev 18 under de bästa omständigheterna. Och som sagt - det är aldrig fult väder på min födelsedag. Plutta er.


 


19:08

Med jävliga tankar vill jag bara be allt dra åt helvete för ett tag. Känns samtidigt så jävla bra att känna såhär, ilska och frustration och att känna något överhuvudtaget. Nemen det är egentligen bra även om jag är skev.


Okej ångrade mig redan nu. Är inte så arg ändå, allt är rätt bra egentligen. Sa ju att jag var skev. Ska lätta på mitt hjärta någon annan gång, visa mig svag och needy, men inte nu.


50



Körde bil och blir överfallen av två kalvar som tenderar och storsa fritt. Pappa och jag tänker berätta för ägaren att hans kalvar are running free on the road, tänkte med andra ord göra honom en tjänst. Går till huset och stannar och strirrar på det, mörkt, så jävla nergånget, skräp runt och i hela huset och en dörr som skulle braka sönder om man knackade på det. Enda tecknet på liv var en TV som var på. Jag kollade på min far som kollade på huset och sen kollade på mig och sen gick vi därifrån utan att göra mannen en tjänst. Det stod en ny volvo i trädgården och vi drog slutsatsen att "det bor en skum typ här" i min egen tolkning "en seriemördare", enat beslut togs om att vi skulle åka. 

På den lilla vägen kommer sedan en bil bakom oss, övertygade om att det är serimördaren volvo och att vi nu dör gör att dödsångesten kommer krypande. Kylig som jag är i dessa situationer tänker jag skaka av honom. Sagt och gjort, i en korsning sker det och bilen är avskakad och vi överlevde. 
 

Utelämnat från historian är att, bilen som kom bakom oss var inte volvon, jag skakade inte av honom utan han svängde vänster i korsningen när jag svängde höger. Han blinkade till och med. Det kunde var coolt med det var det inte.

Mindre coolt är att jag sällskapade med en chokladbit på 18.30 bussen hem och somnade innan vi lämnat Skövde därför är jag pigg nu när jag egentligen borde va trött.  

DRAFT: APRIL 19

Har övningskört med pappa. Det blev dagen då vi körde både backning och vänstersväng. Ligger så jävla efter alla andra att jag blir sick i hela kroppen. Helvete hatar att vara sist, är aldrig sist. Ska vara störst bäst och vackrast, är föresten det. Jävla personlighets störning. Men sen när jag får körkortet då ska jag peka fuck-you åt er alla. Nemen det går bra för mig och far så det kommer väll som allt annat tillslut. Jag är så jävla mycket bättre än er på annat än då, så detta spelar ingen roll.

Louise/Loppan hoppar på kryckor och jag har nyckeln till skol hissarna. Sa jag inte det, jag har något ni inte har. Fan vad fierce jag är.


The way you move ain't fair you know

Helgen var bra och lite längre än vanligt. Jag slopade Stockholm med skolan och valde trevligt umgänge framför det. Onsdag till torsdag var det jag och Angelica, mitt allergiska utslag och solen. Sedan var det jag och älsklingen tills idag. Lördagen var det 18-fest för Felicia och eftersom jag inte hade några förväntningar överträffade det mina förväntningar jag hade helt enkelt sju helsikes roligt. Det blev dans och åter dans och konversationer som sent kommer släppas från minnet. Kort och gott om ett par dagar som inte satt helt fel.

 


OM DU LÄSER DET HÄR . .

vill bara säga att jag behöver lite kärlek . en puss skulle sitta fint .


DRAFT: APRIL 10



Igår träffade jag Angelica efter skolan och det som skulle blivit en kort visit blev lite längre när vi bestämde oss för att gå från tåget hem till henne, hurtigt ska det va. Efter prat och pasta-pannkaka åkte jag och pappa och övningskörde. Hamnade på ställen jag inte visst fanns och kände "fan vilket dåligt lokalsinne jag har". Men inget dog underfärden trots att vi var ute länge, yey me! 

Senare på kvällen kom Fredrik och vi gjorde inte så mycket mer än kolla på tv,prata och sen somnade vi nästan direkt. Han försvann tidigt imorse för att jobba och eftersom den sol som utlovades inte infinner sig idag tänker jag stanna inne och inte göra ett jota. Så ser planerna ut än så länge iaf. 

 

I left my hand and my heart on the dance floor

Har cyklat 1,5 mil i 12 graders värme och klockan var runt halv 7, kan våren hittat hit?t Annars idag slutade jag vid tolv, gjort min idrottsuppgift och sovit, fin dag. Imorn är det sovmorgon istället för spanska vilket känns fint.

Annars ser framtidds utsikterna ut följande:
- 23 april ska svenska boken vara utläst
- 29 april engelska b nationella
- 30 april kursprov i italienska
- 7 maj engelska b nationella och svenska prov


Ska visst klämmas in ett matteprov där också någonstans. Fint att allt kommer samtidigt, som vanligt. Jag klarade det visst förra året, får försöka med samma visa iår igen.  


ROAST'N TOAST

Lenny övergav mig första dagen i skolan, men självklart har jag de andra tjejerna och de är sju dundrans bra de med! Conclusion: jag överlevde dagen.

Vårjackan som jag trånat efter, slut i stort sett överallt fann jag idag. Den ligger hemma hos Fredrik och imorn hamnar den i mina klor. Lycklig tjej tog tåget hem.

Satte mig i bilen för att övningsköra och det gick som på räls. Vi lyssnade på musik samtidigt, tecken på utveckling? tecken på att pappa har tråkigt när han åker med mig? Jag roade mig med vindrutetorkarna. "I början kan vindrutetorkarna gå som galningar över rutan, då har man tryck ner ett snäpp för mycket" Men inte jag, icke sa nicke, jag bemästrar mojängerna så jävlar bra. Både fierce och newbie at the same time.  


she'll be five for five run with the crowd

Håller med far min: Några fler dagars ledighet hade inte dödat.

Lovet i en snabb-genomkörare:
- Startade lovet med 18-års fest
- Fest och Louise även känd som Lenny
- Agerat svarttaxi med Fredrik några gånger åt mer eller mindre påverkade personer
- Utövat pilates tillsammans med frustande kärringar 
- Vart barnvakt åt Ludvig och Victoria
- Åkt till Göteborg
- Övningskört några gånger
- Cyklat i solen med älskling och hundarna och haft fikapauser här och var 
- Geocachat hit och dit
- Ätit påskbrunch
- Spenderat mycket tid på gymmet
- Gjort om mitt rum en aning
- Fått påskägg med marockansk lera, underkläder och choklad

När det är dimmigt och kallt och man sitter skolkortslös på ett tåg känns det som hoppet är ute och jag längtar bara mer tillbaka till lovet och de fina dagar det erbjöd. Jag ser prov som avlöser varandra framför mig, veckor av arbete och uppgifter. Men det ljusnar ute, sommarn kommer tillslut och jag-ska-klara-av-det. 

Bilder från Göteborg

  

 



 


RSS 2.0