i keep on running keep on running

Skjutsade upp bror till fotbolls match och tog tillfället i akt och besökte spåret för en 5 km springtur. Inte tusan är jag i den form som jag var under mina glansdagar då jag tränade simning men värre kunde det varit, men alltid betryggande att veta att min ansträngningsastma finns kvar i mitt liv. När jag gick i skolan blev det rutin att gå till gymmet och det låg så lägligt till både skolan och Fredriks lägenhet. Men nu är det slut på det gynsamma gymläget eftersom jag varken har kvar skola eller lägenhet kvar, så istället ska jag forsätta gymma på samma gym trots det ogynsamma läget. Förövrigt får jag alltid in mer rutin när det börjar lida mot årets mörkare del och på något vis bringar det lite ljus i den annars lite mörkare tillvaron.

Stad i ljus

Blev inte bara en natt utan två nätter i Göteborg eftersom jag lider av seperationsångest. Första kvällen blev en kväll i biomörkret där vi sa adjö till Harry Potter och det känns väll lite i hjärtat att hela Harry Potter resan är över nu efter alla dessa år. Andra kvällen gjorde vi egen taco/pizza och sen bäddade vi ner oss i sängen och kollade på film, precis som en hemmabio. Att vara i Göteborg känns väll lite annorlunda och lite större, även om jag gillar staden. Jag behöver nog bara lite tid vid att vänja mig vid spårvagnar, bussar och människor nu när man inte längre bara vistas mitt i stan.

Min laddare är fortfarande sönder, så jag passar på att snika åt mig Alexanders dator när han är i skolan. Men förr eller senare måste jag köpa en ny, måste bara få med mig Fredrik eftersom jag lätt känner mig vilsen i teknikaffärer och är säker på att försäljarna lurar mig på mina pengar. Så tills dess hetslånar jag denna och inga nya bilder lär dyka upp och kanske inte allt för många inlägg heller - fast det har det ju aldrig direkt gjort så.

21.24

Fick anbud om utgång 10 minuter innan tåget rulla och redan då insåg jag att det var kört för min del. Men jag gästade den beryktade matfestivalen igår kväll och det fick väll helt enkelt räcka för min del. Att komma hem från en festival som kretsar runt mat för att sedan hetsäta nattmat innan man stupar i säng känns inte som det följer regelboken. Fast när följde egentligen något i livet bokens regler?

Fredriks planer för en blöt kväll i Göteborg i kombination med det ovannämda resulterar i att jag nu är ensam i min säng och har inte ens borstat tänderna idag. Jag sitter med en lånad dator av bror min eftersom min laddare har bestämt sig för att gå i graven. Är jag deppig? Nej faktiskt inte. Jag ska bädda min säng, duscha mig fräsch, tända ljus och ladda ner en film och vakna så jäkla fabulous som det bara går en söndag. För imorgon ska jag vädra storstadsluft och gå på bio med min man och sedan sova min första officiella, riktiga natt i hans nya bostad och det är alltid kul med något nytt och spännande. Vardagsspänning som jag kallar det.

en tand för en tand

Spelar ingen roll att man kommer 10 minuter innan utsatt tid när tandläkaren är 20 minuter försenad och jag satt och pillade på fiskarna i akvaiumet. Fick reda på att jag har liten mun och är svår att bedöva och det är ju skönt att man får veta lite nytt om sig själv efter 19 år. Förra gången bedövades jag fem gånger istället för två, denna gång räckte det bara med tre gånger, trodde jag. Var inte fullt bedövad och smärtan att dra ut en tand ur käften och känna det är för jävlig oavsett om tandläkaren säger "snart klar, bara några sekundertill ". Hade jag inte haft händer i munnen och en haklapp hade jag nitat till någon. Men tackade istället för mig och gick leende och blödande därifrån och sa till och med att jag såg fram emot nästa gång. Har tydligen blivit dum i huvudet av att inte gå i skolan.


det finns tydligen en gud

Hade jag varit kille hade jag velat se ut just så och det finns ingen tvekan om att James Franco är det fagraste på vitaduken. Till min stora lycka verkar det som mannen börjar dyka upp allt mer och mer iår. Men herre jävlar det leendet och ögonen, herre jävlar alltså.






Utkast: Aug. 24, 2011

Åkte till Göteborg idag, på egen hand för ensamshopping. Har sett det i SATC men aldrig testat på det själv, måste säga att det är hemskt gemytligt. Det är något hemskt tillfredställande med att gå i sin egen takt, stanna hur länge eller hur kort man vill i en affär och vara totalt jäkla egoistisk i sin shopping, det är som man levde i en bubbla. Blev tjenis med de som jobbade i butikerna, antingen för att de tyckte synd om mig som var ensam eller för att jag ser så förbannat trevlig och öppen ut. Köpte eferlängtad skinnjacka som lämnade spår i ekonomin, men den var som sagt efterlängtad. Hann träffa den numera strängt upptagna pojkvännen en snabbis innan han skulle vidare, men en liten stund är bättre än ingen stund, sett från en optimistisk synvinkel.

Annars ska jag kolla på No strings attachen och sen borsta mina tänder hela tiden. Ska gapa för tandläkaren och dra ut en visdomstand, den 2:a för i sommar och en till ska bort innan jag är fri från fruktan och tandont. Tycker inte om att bli bedövad och förra gången fyllde jag en koppa med blod efteråt. Men annars är det bara le och vara glad med de tänder man har kvar.


skins

Sitter med tandborsten i munnen och tydligen ska sommarlovet vara slut nu, men för oss som inte ens haft sommarlov då? Fortsätter den nattliga fetsen, långs mornar och ljusa nätter året ut? Nej skulle väll inte tro det. Så jag börjar väll vända lite på dygnen jag med och ska avsluta kvällen med premiär kollande på Skins, får se om jag fastnar, kanske blir det att jag inte vänder på dygnen och mitt sommarlov tar aldrig slut och nätterna blir aldrig mörka. Men det är ju höst nu, kvällarna är redan mörkare och jag ska bara kolla på några avsnitt. Nu ska jag spotta tandkräm annars kräks jag på golvet. 


the sky is falling

Fick min dos av kärlek i lördags och han stannade tills söndag och nu dröjer det tills fredag innan jag får pussas igen. I helgen hann vi utforska svampskogarna och leta kantareller, äta kräftor och mysa ner oss i en nybäddad säng. Sängen räknas inte längre som nybäddad och den är nu lite tommare och inget utav det är särskilt tillfredställande.

Idag har himlen öppnat och sig för att nu spricka upp och bli blå. Jag har varit kreaktiv, jag har kollat på film och jag har haft ihjäl flugor. Det är inte bara ett svampår kära vänner, det är tydligen ett flugår också, gått lös med flugsmällan som Anders Behring Breivik med geväret (för tidigt än?) och inte fasen minskar mängden äckelflugor för det. Av farmor fick man 50 öre för varje fluga man smällde, soliga dagar gick vi ut på verandan och fuskade, flugorna frodades i den kvava värmen och rik blev man (sett från ett barns perspektiv), idag skulle jag inte behöva fuska, skulle bli rik bara genom att döda alla flugor i mitt rum - så många är de.  

sena nätter och blöta dagar

Gick hem, fem kilometer i spöregn, shorts och med ett gnutta hangover humör. Blev nerskvätt av en bil, ni vet bilen kör i en vattenpöl och lyckligt lottad som man är står man i vägen och tar emot syndafloden i ansiktet, men vad gör det när man redan är dyblöt på kroppen med en vattenpöl i skorna. Halvvägs börjar skorna producera vitt skum, en eftereffekt från skumpartyt i de forna studenttiderna och när jag väl kommer hem ser det ut som skorna tuggar fragma. Inte en jävel i uppvärmd bil kunde förbarma sig över mig och min tilltygade uppenbarelse, som Kitty sa "Det va bättre för, då klädde folk upp sig mer", det var bättre förr för då folk förbarmade sig över fotgängare, vart tog medmänskligheten vägen? Liftade en gång med en präst, men ska väll inte tacka prästen för hans medmänsklighet utan snarare Gud för hans barmhärtighet. 

Igår var annars en fin kväll, med fina damer och dans. På något vis blev vi en man kort under kvällens gång, men hon hade lyckligtvis hittat hem till hemmets trygga vrå och vad vi andra gjorde under kvällen vet vi nog inte ens själva. Slutade upp runt ett bord med nattprat och kvällstankar och mitt hjärta värms av att jag har så fina vänner, där drog jag en hög lott i livets eviga lotteri. Gårdagens äventyr och dagens prövningar har gjort att jag bara legat i min säng och är nöjd med det och fortsätter så. Men imorgon blir det andra bullar för då är det jag som får kärleksfullt sällskap.


För lat för att rotera, sammanbiten och
för blöt för mitt eget bästa

hemma i säkert förvar

Vi kom alltså hem igår tidigt på morgonen och landade i regn och rusk. Enligt mina källor har vädret här hemma varit piss och tydligen har hösten gjort sitt intåg. Hur som haver har vi haft det super bra och bilder och utförligare beskrvning kommer landa inom kort när jag lyckats ta tag i det. Det är alltid konstigt att man hamnar i en mindre depression när man kommer hem, men för att råda bot mot det kollar jag redan på en ny resa till värmen i vinter. Kommer sluta upp med att jag flyttar utomlands när jag blir äldre eftersom jag uppenbarligen inte verkar trivas i Sverige.

I luften

Nu har planet till Rhodos lyft (tidsinställt inlägg, avancerar) och förhoppningsvis sitter jag på det. Jag är påväg till värme och sol och vill väll mest få sagt att det ska bli helt underbart trots att jag lyckats dra på mig en förkylning, men föredrar att dryga ut den i stekhetta än regnkaos. Har aldrig varit i Grekland så nu tas min Greklandsoskuld och detta med stort nöje och glädje.

Så ville bara säga att vi kommer ha det bra, vi hoppas att allt går fint så möts vi igen lite brunare och en erfarenhet rikare, om en vecka var det ja.

 

trettiotvå månader

Det händer att jag får frågan hur jag kan vara säker på att det är Fredrik jag vill vara med. Sanningen är den att det vet jag inte, men jag är säker på att jag vill inte leva ett liv som inte inkluderar honom. Så länge han får mitt hjärta att slå fortare, så länge jag vill vara så nära som möjligt men aldrig kommer tillräckligt nära, så länge jag älskar honom - så länge kommer det vara vi. Och som det känns nu kommer det vara livet ut, jag älskar dig.


Två år och åtta månader <3

det drar ihop sig

Smygstartade med packningen igår och arbetar med att fylla på lite smått idag. Har tvättat, valt ut kläder och fixat ett par shorts som ska åka med ner i resväskan. Annars har det varit sanslöst varmt både idag och igår och eftersom detta har varit en ovanlig företeelse denna sommar är jag ovan och har sprungit in och ut och slukat litervis med vätska som nu börjar göra sig påmind.

Imogon blir det en efterlängtad träff med tjejerna framåt kvällen och jag hoppas på att vädret är på våran sida så vi får lite mysig kvällsol. Just nu hoppas jag att pappa har grillat klart de hemmagjorda hamburgarna för jag har inte ätit något förutom frukost och en glass idag. Det är ett annat problem som uppstår för mig när det är jäkligt varmt ute, jag orkar inte äta eller det finns ingen lust till att förtära föda. Vilket fall som helst, nu ska jag tömma blåsan och titta till det gnäggande köttet som ligger på grillen.


Ser framemot att bada och snorkla i detta vatten och bara njuta


första augusti

Helgen bjöd på värme och en del sol så i lördags packade vi en bil full med testosteron och åkte och besökte tre badplatser på en kväll. Att gå tillbaka barfota till bilen, åka vidare iförd endast badkläder och handduk och upptäcka att vattnet är varmare än luften, det är sommar enda ut i fingerspetsarna. När det blev lite för mörkt kände vi oss fortfarande inte riktigt klara utan fortsatte  vårat badande i en badtunna med en behaglig temperatur på 38° innan jag och Fredrik promeneade hem i sommarkvällen blöta i håret och skrynkliga om fingrarna.

Även idag bjöds det på fint väder så den mesta tiden har spenderats utomhus. Men jag har även hunnit med att vara produktiv och städat både badrum, tvättat fönster och tagigt en powerwalk med hunden. Känner att det börjar krypa i fingrarna och lusten att packa börjar krypa fram. Kanske har jag glömt att nämna det, men på söndag flyr jag Sverige för att besöka varmare breddgrader och reslusten är så stor att det är nästan det enda som finns i mitt huvud nu.


Baloo och jag för några dagar sedan

RSS 2.0