maybe there is a God above

Här blir det inte mycket gjort, men desto mer blir gjort i verkliga livet. Lämnade Göteborg i tisdags och då hade vi hunnit med en kortare åktur ut till Ullared. Medan studenterna jag befann mig i sällskap med packade korgar fulla med nödvändigheter som behövs när man lämnat boet, stod jag i kön med ungefär två ting i mina ägor. Tjänade alltså inga vuxenpoäng på den resan.

Vistades även inne på Butterick's för att inhandla förnödenheter inför den nalkande skräckhelgen. Uppenbarligen skulle hela Göteborgs befolkning göra detsamma denna tidpunkt och hela vistelsen var en skräckupplevelse i sig. Var svårare att ta sig fram i butiken än att korsa ett lämmeltåg uppe i Norrland. När vi väl lämnade butiken och kände frisk luft och slapp vassa armbågar i sidan funderade jag på att bli religös. Istället för att omfamna min nya tro så inhandlade jag mig istället ett par skor och en tröja. Tröjan har jag gästat mina tankar några gången, men den har varit lite kostsam för sitt blyga utseende, men nu var den nedsatt med 75%. När sådana vardagsmirakel inträffar funderar jag återigen på att bli religös.

Gothenburg

Även om rummet är iskallt och matförrådet är torftigt så är detta ändå bland de bästa ställena man kan befinna sig på. Eftersom det är en vanlig måndag befinner sig Fredrik i skolan och jag befinner sig i hans hem, precis som en trogen hund som viftar på svansen när han kommer genom dörren. Som tidsfördriv blir det till att öva på gamla högskoleprov, försöker i så stor mån som möjligt undvika att bli chockad på lördag. Ska komma välförberedd med vässade pennor, radeergummi och linjal. Funderar även på att slänga med ett par öronproppar, drabbas alltid av koncentrationssvårigheter när jag verkligen behöver koncentrera mig och skulle, just i dessa stunder kunna döda personer som andas egendomligt eller ägnar sig åt andra störande procedurer.

Funderar även på om man skulle spöka ut sig på lördag. Har alltid haft en liten undanskuffad dröm om att få klä ut sig på riktigt, har dock aldrig hittat en tillräckligt stor tillställning som tillåter detta, tills nu. Så ena stunden vill jag inte klä ut mig, sen i ena stunden har jag en döende längtan att klä ut mig och ungefär så håller mitt inre på att battla med sig själv. Följden av detta blir att jag sitter och kollar på olika munderingar och förslag när jag egentligen borde träna till Högskoleprovet. Nämde jag att jag lider av koncentrationssvårigheter?

22 oktober

Kom hem från kalas nyss, där kusinen fyllde hela 10 år. Minns fortfarande när jag såg honom första gången, han var rosaskär och jag tyckte att hans namn var bland det mest frånstötande man kunde döpa ett barn till. Nio år gammal hade jag inte så mycket att säga till om, jag teg och tänkte att han kanske växer ifrån det. Tio år senare ser han inte längre ut som en råttbebis och det är väll skönt, skulle va jäkligt jobbigt att vistas bland folk med honom om fallet var så. Men innan släkten gjorde entré hade det hållts barnkalas och jag trodde att det skulle finnas tårta när vi anlände. Smäll på fingrarna fick jag när det serverades riktig mat. Skulle tusan kommit några timmar tidigare och våldgästat barnkalaset, då fick man iallafall en godispåse innan man gick hem. Ikväll gick jag bara hem med snopen min och en missnöjd mage.

Men kvällen blir ljusare även om det blir mörkare ute. Vid tio ska jag hämta upp min kärlek som anländer med tåget från Göteborg. Det fina med distansförhållanden är när det inte längre än någon distans som skiljer en åt och det känns i hela kroppen att all väntan har varit värt det.


kitty litter

Spenderar inte många hela dagar i hemmet, igår var faktiskt första gången på hela veckan. Ströplockade lite i rummet och låg resten av tiden i sängen tillsammans med mina fyrfotade vänner. Idag har det inte varit mycket tid i hemmet heller för mor och jag drog en sväng på stan. Lasse har börjat lägga sina lortar i soffan och alla inser att detta inte är början på en hållbar framtid och dagens bästa inköp var därför en ny kattlåda till Lasse. Den är utrustad med tak, karbonfiber, lufthål och made in Italy. Italienarna kan inte bara konsten att göra pasta, de kan även konsten att göra kattlådor. Så Lasse är nu bortskämd med en italiensk kattlåda och jag funderar på att installera sattelit tv åt honom. Gudarna ska dock veta att bajslådan faktiskt var ett riktigt fynd. 

När det inte shoppas nödvändigheterdet bjuds det på gästabud. Ikväll kommer farfar över på mat och starkvara och jag är duktigt barnbarn som skjutsar honom hem. Jag gör tjänster i gengäld för den idylliska barndom han skapade för oss syskon, vi sprang barfota i gräset, lekte i hängmattan och norpade bullar i smyg.  

sure thing

Efter att ha upplevt bilkaos och parkeringkaos inne i stan kändes det som hela världen var emot mig igår. Sneparkerade framför en polis och ville dö över att jag inte fick upp dörren för att parkeringen var för trång. Hur fasen fick jag egentligen tillstånd till att framför en bil ensam undrar jag emellanåt. Efter att ha släpat min halsduk i marken utan att ha märkt det infann sig känslan av att vilja peka finger åt hela omvärlden och lägga sig ner och gråta. Vetskapen om att man ska på gruppintervju om några minuter får en då att känna sig helt euforisk och salig inombord.

Tur att man har någon slags självdisciplin och kan rycka sig själv i kragen när det krisar. Kort och gott gick intervjun bra och jag är vidare till den individuella intervjun. Kommer bli specialist på att intervjuas och att framställa mig själv i goda dagar. Kan behövas sen när jag blir supermegakänd och kommer grillas av hela vida världen, man måste ju palla trycket då. Vill ju inte sluta upp som Britney Spears.


fortfarande oktober

Skulle passat bättre med gummistövlar på promenaden för halvägs på skogsvägen öppnade himlen sig och syndafloden vällde ner. Vi såg ut som dränkta katter och det var så illa att min mobil blev vattenskadad där jag trodde den låg tryggt i min jackficka. Vill hysa all min tilltro och kärlek till jackor som ser vattentäta ut men inte är det till fem öre, skulle lika gärna kunde gått i min födelse skrud där i skogen. Men efter några timmar i ugnen är nu mobilen tillbaka i livet och vi står åter sida vid sida, jag och det slitna skrället.

Sitter just nu bredvid mor och fars säng och lyssnar på musik. Under sängen ligger Lasse, nu är mitt hittebarn officiellt döpt, och jag försöker få honom att vänja sig vid min närvaro. Ibland försöker jag sjunga med så han även får vänja sig vid min röst, kommer på mig själv halvägs in i låten att Lasse antagligen blir mer skrämd av det än att det inger en trygghetskänsla. Men han är inte så harig som man kan tänkas tro, nej kattdjuret lever upp om nätterna, då intar han nedervåningen och tassar runt. När människorna sover dansar katten på köksbänken.

den artonde oktober

Blev med extra hund tidigt imorses, börjar med andra ord likna ett djurhem här hemma. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum och i mitt hjärta finns det alltid plats för djur av alla dess slag. Ska vara hundvakt halva dagen och sen ska jag iväg till Mariestad och vara barnvakt i eftermiddag och framåt kvällen. Det som står på schemat för närvarande är att trötta ut en valp med en lång promenad i skogen och jag slår följe i skogsmarken med Angelica. Med tanke på det sliskigt gråa vädret det är ute nu så antagligen skogsmarken mer som en våtmark och jag överväger att byta ut joggingskorna mot blommiga stövlar.

Programkatalog från en av högskolorna ramlade ner i min brevlåda igår och visst erbjöds det saker som lockade. Får alltid beslutsångest och har svårt att välja när det finns så mycket som lockar. Har väll allid vart lite velig när det kommer till beslut som kan förändra mycket, ändrade mig in i det sista när det gällde gymnasiet. Men det blev bättre än bra det valet, kanske kan man hoppas på samma sak även i detta fall. Drog fram Högskoleprovet som far min så omsorgsfullt skrivit ut och stoppat i ett kuvert, och övade på en del igår. Nailade de jag svarade på och de jag inte visste hur jag skulle ta mig an förväntar jag mig att Fredrik ska kunna bringa ljus till, så de markerade och sparade jag tills vidare.

grilled chicken

Korsförhördes om diverse saker på intervjun av en kvinna som ställde frågor till mig fortare än en lama spottar. Minns knappt vad som sades, kändes som jag svarade på frågorna i kryptiska hippiemeningar och the lowest moment nåddes när hon frågade "Hur kommer det sig att du tog kontakt med vårat förtetag?", "Jo, jag har sett er på reklam". Blev uppenbarligen tappad på huvudet som barn när man svarar så, men lyckades ändå rädda situationen och dona till svaret så det blev till det bättre.

Gjorde alltså mitt bästa för att tillämpa det min jobbcoach lärt mig, alla dessa små knep som ska ge en god bild av mig och som obemärkt ska manipulera mina medmänniskor. Något rätt gjorde jag antagligen, för hon uppskattade mig och skickade mig vidare på gruppintervju som infaller redan imorgon. Pang på bara sådär, ingen direkt tid till att bli nervös, bara att sadla om och på't igen bara.

alla saknar vi någon eller något

Vet inte om det beror på tidpunkten eller om det beror på att kommande vecka inte är lika full av planer som vanligtvis, men något är det allt som gör att jag bara vill gå i ide ett slag. Vill inte sakna, vill känna av ensamheten och vill inte gå på sparlåga. Saknar vardagen så som den var formad förut, inte som det är nu, stöpt efter samma mall vecka ut och vecka in. Tror det är mest det jag saknar, att dela vardagen. Att ha någon att åka i bilen med, att slippa komma på sig själv sitta ensam och skratta högt framför teven, att ha någon att viska till när man inte kan somna. Men allt i livet har sin gilla gång och nu för tiden är jag slagen av ensamheten och mörbultad av mig själv.  


jag tycker om att lära mig men inte alltid att bli undervisad

Fick mail om vart jag ska utföra det omtalade högskoleprovet och jag ska alltså lokalisera mig tillbaka till hederliga Västerhöjd. Har inte satt min fot där sedan jag tågade ut därifrån i vit klänning och berusad av glädje och rusdrycker. Kommer på mig själv med att knappt satt min fot i själva staden för den delen heller. Men finner lugnet i att utför några timmars provsittning på välbekant mark, det behövs inte bidras med mer förvirring än vad som infaller sig naturligt den dagen.

Kanske borde man ta och börja öva inför det, är trots allt min framtid som till viss del hänger på det. Frågan är om jag fortfarande har det i mig, att läsa och studera in något. Efter sommaren har kanske den delen av mitt hjärna möglat och förtvinat. Måste i vilket fall förbereda mig på något vis inför arbetsintervjun imorgon, är förberedd på att grillas som i ett polisförhör man ser i tvserier och att svetten kommer lackas i pannan när de ställer invecklade frågor som det inte går att svara regelrätt på.   


att bli med katt

Kärleken landade här hemma igår kväll. Vi lagade mat, badade bastu och spelade monopol in på småtimmarna på min begäran. Tidigt imorses åkte han för att skolan kallade, denna vecka fick vi alltså 12 timmar tillsammans i varandras sällskap. Det sägs att distansförhållanden ska stärka både individen och förhållandet i sig, för egen del tycker jag det är tortyr och att det sakta bryter ner en inifrån.

Lyckades bearbeta de äldre och fick ta hem en katt från katthemmet idag. Dessvärre var min första kärlek redan bortlovad till ett annat hem och efter att spenderat en längre tid där fastnade mitt hjärta för en annan hemlös krake. Han är visserligen yngre, men även han har tofsar på öronen och man på bröstet. Just nu är han bosatt i badrummet, odöpt och en aning skygg, men sånt ger med sig med tiden. Ska gå och ge honom kärlek och rostbiff. Funderar på att dra in mitt pick och pack och övernatta i badrummet, kan dock se bieffekten av det om någon vill komma in och göra sina bestyr.

Barndomen är en lycklig tid i efterhand

Lång dag och trött tjej som inte har inte satt sin fot i hemmet från kl. 7.15 tills 21.30. Åkte med till Skövde för att utföra ännu en jobbsak och för att besöka gymmets svettiga lokaler och röra lite på sidfläsket. Så jag har alltså puttrat lite bil i storstaden Skövde och önskar varje gång, vilket är en gång i kvartalet, att min körskolelärare ska få syn på mig när jag kommer körandes. Detta har aldrig hänt. Vi ses alltid till fots, stackarn tror väll att mitt körkort rykt eller att jag blivit miljövän av det slag att jag hatar avgaser och andra saker som tär på vårat kära ozonlager och isblocken uppe i norr.

Förutom några timmars dagdrivande i Skövde har jag vaktat illbattingar. Följde med på vardagsbestyr i form av taekwondoträning. Under min timmes vistelse i en gympasal med utrustning i dvärgstorlek kom jag fram till:

1. Det finns mysfeta taekwondotränare. Trodde alla var utrustade med en puckelpist på magen.
2. Barn blir allt tjockare i dagens samhälle. Minns inte speciellt många övergödda ungar från min barndom.
3. Känslan av olustighet och att vare en gigant infaller relativt snabbt när man placeras på en bänk längst väggen i en gympasal. Speciellt om salen är designad för förskolebarn, känslan av att vara en elefant i en porslinsbutik är oundviklig.

Annars överlevde jag denna till synes händelserika dag. Annan bra sak som inföll sig på en lill-lördag är att jag är kallad på arbetsintervju nästa vecka. Ka- ching!

den elfte oktober

Helgen i Göteborg bjöd på höst och gemytliga företeelser. Vi besökte Liseberg innan nöjesparken slog igen portarna för iår och vi åkte karuseller i kylig luft. Jag förfrös händerna i Balder, mådde illa i Spin Rock och vann aldrig på chokladhjulen, men det var en bra dag på så många andra sätt. Efter en heldag på Liseberg somnade jag och Fredrik helt utslagna i soffan innan klockan slagit nio. Det är då den bittra sanningen manar sig fram, man inser att man inte är ett barn längre, då hade man fortfarande varit pigg och hög på lyckoruset av alla karuseller. 

 

Söndagen åkte vi ut till förorternas Partiller och besökte Allum Köpcentrum. Där strosade vi runt i de olika affärerna och sen åt vi buffé eftersom det är både prisvärt och innebär variation. Med stora hundögon lyckades jag snika åt mig en natt till i Göteborg och fick bevittna studenter som pluggar matte in på kvällens senare timmar. Kände mig som en utböling eller någon som studerade en främmande ras och allt som sades lät som rena grekiskan för mig.

 

Min helg i Göteborg utbyttes igår mot hemmets trygga väggar och vardagen. Idag har jag gjort jobbrelaterade saker, vart på möte på Arbetsförmedlingen och ska snart göra studierelaterade ting. Men innan blir det Top Model och soppa, eftersom min tand ännu spökar. Fast egentligen är det inte en befintlig tand längre utan bara ett litet hål. Ett litet hål som känns som en bultande krater som jag hittar matrester i om jag är lyckosam. 

ljuset i mörkret

Nu känns det att hösten gjort sitt intåg på riktigt, och då talar vi inte om den fagra hösten med solstrålar som strilar fram mellan kulörta löv. Nej nu tampas vi med piskande regn, kyla och blåst i en vedervärdig kombination. Men den ruskiga hösten har sina fördelar den med, precis som allt annat. När det blir mörkare ute och graderna kryper neråt får man själv krypa närmare intill. Och det är det jag gillar med den mörka delen av året, man får vara nära och man får värma sig med kärlek under en filt medans ovädret pågår utanför fönstret. Kärlek är helt enkelt det bästa botemedlet mot piskande regn och dunkla kvällar och därför knep jag åt mig en extra natt här i Göteborg.


slagen på käften

Att dra ut tanden och höra det knakande ljudet är inte det värsta utan det värsta kommer nu. Nu börjar bedövningen som satte sig i halva mitt ansikte försvinna men mina läppar går fortfarande inte att röra och vänstra sida har en tendens att se djävulskt sne ut om jag slappnar av. Att försöka göra sig iordning när man inte känner halva sitt ansikte är inte heller en hit och hur man en gör så känner man sig ändå som Quasimodo. Tur att jag inte är singel och sökande utan redan har en kärlek. Och det är precis honom det ska handla om resten av dagen för vid fyra är det jag som sätter mig på ett tåg mot Göteborg.





Verkligheten ter sig så mycket värre

remember how you saved me now

Försöker äta så mycket frukost som möjligt eftersom det kan hända att blir det enda ordentliga jag får i mig idag. Vid lunch ska jag dra ut min tredje visdomstand och sen har jag förhoppningsvis gjort mitt hos tandläkaren på ett tag. Det blir den andra i underkäken som ryker och jag minns den brutala smärtan efteråt när bedövningen släppte, det gick inte att fungera som en normal människa på två dagar. Det är antagligen priset man får betala för att ha en för liten käft i dagens samhälle. Men eftersom jag ogillar känslan av att vara proppmätt sitter jag här nu lagommätt och kan inte få ner mer. Så dör jag inte av smärtan när bedövningen släpper så dör jag nog av svält idag.


alla snubbar vill ju vara katt

Biblioteket hade inte öppet denna vecka men det hade däremot katthemmet och  där fördrev vi tre timmar, vi stannade till och med tills efter stängning. Jag och Angelica klappade alltså katter i tre timmar, vi både gav kärlek och fick kärlek tillbaka. Klimaxen uppnåddes när vi fick gå in i burarna, vi var mer än saliga och jag blev kär i den ena buren. Min nya kärlek är stor som ett lodjur och har både toffsar på öronen och man på bröstet. Ska försöka värva honom till vårat hem, måste bara få över mor och far på min sida och sen ska jag dränka honom med kärleken han aldrig fick. Fast egentligen krävs det bara att mor säger ja, hon styr trots allt hemmet med järnhand så jag ska preparera henne en aning. 

Annars fastnade mitt hjärta för Tjocka Bettan som vi kallade henne. Kattstackarn hade bott hos knarkare i några år och anammat en kroppshydda som hette duga:

 


säg mjau till livet

Har träningsvärk i bröstmusklerna sen igår, om det var gymmandet eller att jag satt upp på hästryggen vet jag inte. Visserligen fortskred jag bara i skritt på pållen men det var barbacka och jag höll mig fast i både man och tyglar med en mild dödsångest. Jag skulle inte påstå att jag är rädd för hästar men har en avsevärd respekt för dem och tycker de är jobbiga varelser som inte går att förutspå. Väl hemma slutade det upp med att vi bakade bullar vilket bidrog till att jag fick bullar tillslut och kärlek det får jag på fredag.

Har hunnit ringa viktigt telefonsamtal och återigen frambringas någon form av ångest i mitt liv. Jag hatar att ringa formella samtal, även om jag vet att de bara varar i ungefär fem minuter måste jag köra någon sorts pepp-ritual innan jag lyfter luren och denna gång tror jag att jag till och med körde någon slags röstuppvärmning innan. Slog även ett samtal i all hast till Angelica, samtalet grundades på att jag är i behov av en skrivare och trodde att hon ägde en. Det gjorde hon, men det saknades patroner, alltså samma sits som här i huset. Men biblioteket ska tydligen ha en som allmänheten får bruka och då kan jag skriva ut mitt älskvärda CV och lämna det. Mitt och Angelicas samtal slutade i att hon följer med mig på diverse ärenden i byn och sen tar vi sällskap till katthemmet. Här jäklar ska det klappas övergivna, kärlekstörstande katter till händerna domnar bort.

 

nu är jag din och nu kan jag andas

4:e oktober är både kanelbullens dag och vår månadsdag. Skulle kunna vara en magisk dag, men idag får jag varken kärlek eller kanelbullar. Men idag skiner solen och det här kan liknas vid en väderblogg med inledande väderinformation varje dag. Ska vara en duktig och älskvärd syster och hänga med den äldre systern idag både bland hästarna och svettiga människor i en gymlokal. Vet inte om jag vill blotta mig för samhället med detta hår, har börjat behandla mitt hår väl och duschar inte och utsätter det inte för plattången i onödan vilket resulterar i att det ser ut som ett smörpaket kletats i det. Att vara sunkigt och lockigt är som terapi för mitt hår och jag uppnår en närmast utomkroppslig upplevelse när det är nytvättat och helt plötsligt är hela äckelkänslan värt det.  


oktober

Idag är det grått ute och lika grå känner jag mig på insidan, det kan inte vara solsken och gröna dalar hela tiden måste man lära sig. Egentligen ska man rycka upp sig och ta tag i sig själv, vilket jag annars brukar göra när det svackar. Men tror inte det blir någon ansats till det, ska nog bara omfamna mig själv i min mysmundering och solkiga hår och vara allmänt lamslagen. Ibland är det okej att ha dagar då allt inte känns okej.

RSS 2.0