när det ljusnar

Denna vecka bestod av tre händelser:
1. min hund blev påkörd
2. förvunnet skolkort
3. ett piller för mycket - en handfull vet vad jag talar om

Detta drabbade mig under 48 timmar ungefär. Gud var fan inte nådig mot mig denna vecka. Jag har lipat, jag har svurit och jag har bitit ihop. 

Så det var en pissig vecka, så helgen blev precis så slapp som jag ville. Älskling var här, jag sov mig igenom hela fredagen och halva lördagen och vi bakade kladdkaka och kollade på film. Så nu har jag duschat och gjort alla dessa söndagsrutiner ihopp om att va redo för en bättre vecka. För värre - det kan det fan inte bli.



Strong women - indeed.

mitt liv som hund

Kort dag i skolan endast två timmar och nu sitter jag hos Fredrik. Det är snöstorm ute och vid fyra ska jag och pappa åka till Karlstad. Min hund har blivit påkörd och ligger på sjukhus och idag ska vi ta hem henne. Jag var inte hemma när det hände och jag ser det från den lljusa sidan. Jag hanterar inte sånt bra, jag bara lipar och blir apatiskt, typ.

Men hon är fine och jag är fine, no worries. Fortfarande fundersam över hur en hund på tre kilo kan klara sig när hon blir påkörd av en bil, menar att hon dör ju nästan om man kör på henne med cykel. Jag dör om någon kör på mig med en kundvagn.

Så just nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem, sen blir det tåg hem, bil i två timmar till Karlstad, hämta hem Olga, hem igen och sen buss tillbaka till Skövde för att sova hos min man. Känns som det blir en lång dag. Bilturen känns ännu längre för bilen saknar radio. It's just me and daddy. Daddy and me and a broken dog.


wŏ yào yī gè píjiŭ - jag vill ha en öl

Eftersom Fredriks kompisar kom igår kväll avrundades kvällen inte så tidigt som jag hoppades på, men jag bet ihop och var en man. Skulle inte fara mig iatt visa mig vek inför två notera: 1. killar som ligger i lumpen, det är tufft ni vet läs: Lera, svett och bromance. 2. killar som är två år äldre än mig. Jag är tuff, show no emotions är mitt motto när jag omringas av manliga män.  

Det jag vill säga är att tisdagar är mördardagar och jag kände mig mördad i skolan. Passar på att tacka Gabbsan för väl genomför idrottslektion där vi upp och ner på en pilatesboll skulle fatta varandras händer. Ingen är snygg upp och ner. I-n-g-e-n. Lady Dostan hade dock sin charm, jag hade total avsaknad av den varan.


Den gapande bruden i bakgrunden kammar
åtminstone hem några poäng på charm-skalan.



25 januari

Skoldagen blev avklarad. Började 13.20 och slutade en timme senare. Tog sällskap med Fredrik hem och somnade på hans mage och vi sov tills det blev mörkt ute.

Nu är situationen såhär: han på teorikurs och jag är här. Jag ska göra spanska och det vill jag inte. Jag skulle heller inte vilja va på teorikurs, mina erfarenheter säger mig att det är tråkigt.

come down and waste some time with me

Bion igår var mer än bra. Vi såg avatar och det var nog kärlek vid första ögonkastet. Klart något att rekomendera, plus att mitt hjärta slog en liten volt när vi upptäckte att vi fått som en liten soffa istället för två stolar. Ni vet ett sånt där säte, två stolar blir en stol, två separata sittplatser blir ett och samma, ni hajar läget Upptäckten igår på bion var även häpnadsväckand: jag gillar inte godis längre. Suget är borta, puts väck. Konstigt med tanke på att jag har både en mamma, bror och syster som är gottätare så det står härliga till. Kan det va pappas gener som spelar in? Ska jag säga tack pappa? Jag sitter iaf med en orörd godispåse från igår och vet inte vad jag ska göra med den. Känner.mig.lite.lost.



Dags för söndagsmys

Bion igår blev ingen bio. Vårat biljettköp hade "försvunnit" så - jävla SF. Åkte till Göteborg och hem igen direkt och lyckan är gjord. Men varför gräva ner sig när vi tar nya tag med spaden och kolla på bio här i Skövde ikväll istället. Film som film. Men a waste of time var det hurru.

Nu har jag duschat och ska göra mig i ordning. Min mage skriker godis och jag skriker JA!


just me or everyone

Hade en lektion, en lektion och det kändes bra. Slutade innan tolv och gick hem till Fredrik. Där städade jag. Eller jag dammsög lite här och var + deras odrögliga hallmatta tills jag blev svettig och gjorde fint lite här och var. Jag tyckte det blev piffigt, förmodligen ingen av de inneboende - de har inte nämt ett knyst om min insats. Jag suger nog på att städa. Tänker inte göra det igen, första och sista gången jag gjorde det. Skulle skitit i det och ätit och kollat på tv i soffan istället. Men jag kanske får tillbaka något för min goda gärning, karma you know. Kom igen gud var lite fare!


Februari(?) 2008.
Fattade noll i skolan redan då och lika dålig på att städa förmodligen.

start me up

Jag och Lenny. Lenny och jag. Jävlar vad vi hänger i skolan. Stentuffa på köpet. Jag startade dagen med engelska, inledde sedan en karriär inom turism, säger turist och idiotförklaras. Slutade efter två lektioner och det tackar vi nya schemat för.

Efter skolan blev det Fredrik. Vi (jag) köpte ny bh, åt mat och låg och gosade på hallgolvet. Imorgon är det jag som har slumberparty och pusskalas hos honom. Och imorgon är det även jag och Gabbsan och yogan. Tror det blir en bra dag imorn, känner det enda in i benmärgen. 

 

Kvinnor, ni gör min dag ! <3


Jag har en idé, du vi drar idag

Det funderas på Malta. Jag och Fredik och Malta. En vecka - tio dagar i agusti. Det är små tankar just nu, ska vi säga drömmar? Kanske blir det så, kanske inte. Men tanken är lockande och inte omöjlig. Vi får se hur det blir.

 
 
 

Det går som på räls

Upp som en balong, ungefär så känner jag mig nu. Feels great! Sitter i ett nysätdat rum med ljus tänt. Som pricken över i har ligger en julmust på kyl i frysen. Den ska vara kallt. Den ska vara iskall, då är livet ljuvligt. Jag gör ansiktmask och ska göra fotbad och måla naglarn, girl-power.

Puss-sugen är jag också. En bra film och min prins och det hade vart en perfekt söndag. Ska nog fråga honom om han vill pussas efter skolan imorn. Det ska jag.




Sunday it is

Tanken för idag är att städa rummet och göra matte. Jag struntar i matten. Fattar noll. Kanske borde städa rummet. Ska göra det snart. Blir bra. Deprimerande.

D-I-N-O-S-A-U-R

Kollar på Glee och har blivit kär i läraren - igen. Borde läsa mer natur, men vill inte, det får gå som det går. Hoppas det inte blir allt för kämpigt. Idag var idrotten kämpig, på tal om kämpigt. Trodde det var yoga och misstaget blev ett faktum när det var boxercise, äcklig mat i skolan gjorde det värre. Dagen blev ljusare när matten visade sig va lätt och jag klarade det.

Nu ska jag kollar vidare på Glee. De kan alla sjunga. Alla. Blir nog kär i alla istället. Men.mest.i.läraren.


Att göra eller icke göra

Vill göra om bloggen. Behöver hjälp. Fredrik kan det där, han har lovat att hjälpa mig. Han lovade för någon månad sen. Han har svårt att komma till skott, i stort sett med allt. Jag älskar honom endå. Lite mer om han gör om min blogg.

Lite kärlek behövs. Lite mat kanske också. Lite natur ska läsas. Men det blir sen. Jag komme iaf till skott.


Take your memories, I don't need them

Det pratas om Thailand här hemma. Över jul och nyår. Inte helt fel enligt min mening. Cirka fyra veckor viskas det om. Men det är bara kanske att vi åker, men det är ju varken ja eller nej. Annars tar jag en restresa med mitt hjärta i höst.

  

Pluggandet av naturen går framåt. Tror jag bara orkar satsa på G, bestämmer imorn om jag vill ha VG. Tills vidare ligger ambitionen på G. Nu ska jag masa min rumpa in i duschen och sedan blir tv:n mitt sällskap och kvällen avslutas med lite naturboks läsande innan jag somnar. Rutiner, oh yes.

 


22:07

Gjorde en nedräkning till sportlovet och en till våren. Jag är trött på vintern. Passar på att skicka elaka meddelande till Fredrik. Han tar det bra. För bra. Skicka elaka meddelande tillbaka då! Visa lite stake.

Nu är blir det Paradise Hotel en timme framöver.  

78 dagar kvar till vår.
30 dagar till sportlov.
50 minuter kvar av paradise hotel.


WE'RE ALL WASTED

Sjuk idag. Bestämde mig för att skippa första lektionen med beslutet att gå på andra. Ögonen rann, halsen kliade och näsan rann och Fredrik tyckte jag skulle stanna hemma. Men tapper som jag är och känner av skolplikten  ignonera jag mitt eget hälsotillstånd och masamig till skolan. Jag gick hem efter första lektionen. Sov i fyra timmar och efter det kände jag mig som mitt vanligt otroligt starka jag igen. Känn.ironin.

Nu har jag gjort natur i två timmar och inte illa gjort såhär direkt efter lovet. Huvudvärk har kommit smygande och näsan täpps sakta men säkert till. Men jag ska till skolan imorn. Skolplikten, you know. Eller helt enkelt att jag slutar halv tolv.



Final close up

Så in i helvete förkyld. Snor. Snor. Här var det snor. Ska snart till Skövde. Jag vill känna mig som fem år och ligga i min mans famn medan han klappar på mig. Om han har tur får han snor på sig. Imorn är det skola och jag har två prov i veckan. Har inte övat på ett enda på lovet. Tänker inte göra det heller. Jag-har-ett-liv. Tar smällen när den kommer.

Just nu tänker jag bara spendera min sista kväll på lovet bredvid min favorit. Helst med en bra film. Men huvudsaken är att jag får känna värme och kärlek. Jag är som ett sällskapsdjur utan sällskap just nu.

High Five

Vaknar och upptäcker att jag hostar upp små bollar av gegga eller någon annan materia. Funderar på om det är aliens ägg som föds upp i min kropp. Surrogat mamma för en ny milstolpe i världshistorien. Hela natten vaknade jag av att det är svinkallt i hela rummet och en dröm om en apa i vårat träd som jag slängde en filt över gjorde mig inte mer sugen på att somna om. Men jag somnade om. I.like.to.sleep.

http://www.bloglovin.com/blog/822769/isabellemarienilsson?claim=94mjawmexpy">Följ

Jag är en tuff hund

Tror jag behöver värme. Tror jag har vant min vid att inte va ensam. Att sova ensam är problemet. Nätter är tuffa. Jag är inte tuff. Jag ska bli det. En sån där kicker brud, heter det ens så? Vad vet jag. Folk säger att jag är tuff ibland. Förstår ej den informationen. Vadå tuff? Jag skulle inte klara en sibirisk vinter, inte att slå någon, klara mig ensam, bli en gangster, inte ens skrämma coola kids i cafeteriran. 

Herregud människor, jag har valpögon och hamsterkinder, är 165 cm lång och inte speciellt mkt muskler. Tuff är jag inte, inger inte speciellt mycket respekt. Kan det va mitt rufsiga hår som ger pondus? Något måste det ju va.

                                          
             Brun hy,  levande ansikts uttryck, för blont hårfäste, charmig bror i bakgrunden. 
                                           Min tuffa sida visas rätt bra på denna bild.


"Om vi flyttar soffan framför sängen, lite snett, då ser vi. Det kan gå" "Annars kan vi flytta på datorn lite"

Jag spenderade min gårdag och idag med min käraste Angelica. Long time no see. Vi gik på stan, kollade film, pratade, lagade mat och åt glass. Inte i den ordningen. Men ändå. Trevligt. Ibland är det skönt att någon förstår mig. Att mina problem inte känns så stora när man väl får förståelse. Hon kan sätta sig in i situationer den kvinnan. Hon kan även spela kort. Häftigt.

Nu sitter jag här och kollar på Paradise Hotel XL. Helt okej. Helkt O K E J. Man har sett dett mesta och det är egentligen rätt meninglöst. Vaniljyougurten i kylskåpet lockar. Ostrukturerat inlägg. Åt helvet med det. Jag är ingen storbloggare. Inga ambitioner finns för det heller.






Like a fat kid without any sugar

Jag har duschat, det var länge sen. Allt för länge sen. Jag är sugen på chips, popcorn och mys. Egentligen vill jag gå på bio, det lockar. Avatar eller Scherlock Holmes lockar. Men imorn ska jag ha mys med min man. Vi har 13 månader och jag hoppas att det finns chips. Jag är inte mycket för chips, men tror det är den salta smaken som lockar. Men egentligen tycker jag inte alls om salt. Popcorn är inte heller bra. De fastnar mellan mina snea tänder. Men jag vill ha det ändå. Imorn.




2010

2010, så härligt. Nyår averkades i Skövde och det blev över mina förväntingar. Bättre än bra och svårslaget besriver hela spektaklet. Startade med middag, vidare till Fredriks kompis som hade fest, torget vid tolvslaget och jag fick min puss samtidigt som klockan slog in 2010 och gick vi tillbaka till samma ställe. Vi kom hem halv tre men maken min sa att han kunde hållt på minst två timmar till. Hur som haver var kvällen jätte lyckad och dags för ett nytt år med nya möjligheter.

Igår var det taco-kväll med Bergfeldtarna och efter det somnade jag i Fredriks säng, med Fredrik, på Fredrik. Vi vaknade upp och kikade på film. En rätt seg, men ack så mysig första dag på året.

Nu sitter jag här hemma, lite ensam men överlever. Ska ändå tillbaka till Skövde på måndag då jag och älskling har 13 månader. Att jag även inte har en aning om när vi börjar skolan gör att jag får känslan av att jag är lite förvirrad. Skön känsla.

RSS 2.0