Bring on your wrecking ball

Har blivit frälst. Vet inte var man ska börja för att göra detta rättvist, för att göra Bruce rättvis. Så jävla bra, så jävla rakt in i hjärtat som det kan bli. Är fast som i en tonårsförälskelse och han är den nya husguden. Visste att det skulle vara bra, trodde inte det skulle etsa sig fast så jäkla starkt. Stod bland 66 000 människor och tänkte över livet, nuet, framtiden dansade, sjöng och njöt. Herrejävlar. Nästa gång tältar jag utanför. Herrejävlar alltså.

Utöver att blivit frälst har jag fått kvalitetstid med mitt hjärta, tagigt del av både solsken och regnkaos, fikat på gemytliga caféen, ätit den godaste pastan i Göteborg, strosat på stan och gått morgonpromenad. Att vara driftig i tillvaron har fått min kropp att tillslut säga ifrån. Halsen är en slemdamm, har lock för båda öronen, känner av en urinvägsinfektion och ländryggen smärtar. Stupade i sängen igår med hjälp av en kombination av alvedon, ipren och tigerbalsam, fastställde att det kanske var dags för en vecka med lägre tempo. Lite Hakuna Matata. Börjar imorgon kväll efter jobbet med att kurera mig med kärlek och honungsvatten.  









i slutet av veckan

Genomlevde veckan som innehöll fler timmar en vad ett heltids jobb gör och det var inte så farligt som jag stundtals hade förfarat. Fick nattligt sällskap igår och slöt ögonen lite försent vilket utföll i att jag stupade i säng för att samla krafter efter en tidig allt för tidif uppstigning på en söndag. Gjorde en såpass stor kraftsamling att löparskorna snörades på och det blev en mil i spåret som averkades. Sitter nyduschad, med tända ljus och fluffade täcken och klappar mig själv nöjt på axeln efter veckan som gått, känns som världen ligger för mina fötter.

Veckan som kommer innehåller bara tre dagars jobb och det känns så rart att jag blir sentimental. Sen kommer fredagen och fyra års väntan på att se The Boss når sitt kulmen. Nu börjar det kännas i kroppen och tanken får pälsen på mina armar att resa sig. Det sägs även solen ska gästa Göteborg och blir det så ska jag bli hängiven kristen på heltid. Kommer ta mig fram på förväntningar, förhoppningar och lyckorus denna vecka och sova så gott ikväll bland tre täcken och sex kuddar.  



hard work work work

När man spenderar åtskilliga timmar mellan samma  väggar börjar man lägga märke till små detaljer som annars går en förbi och det finns de karaktärer som återkommer om och om igen. Den stressade mamman med barn hängande i kundvagnen och längst benen. Den gamla tanten som går till affären för att få socialt umgänge och klappar en på axeln och önskar en lycka till i livet innan hon går. Lilla Olle som skriker till sig en till glass, plus en chokladkaka även om han redan ätit tio stycken för mycket i sina dar. Mannen som tar sin tid att lägga alla streckkoder rätt, det tar en evighet och kön växer bakom. Å andra sidan har vi killen som slänger allt i en hög så man får agera arkeolog för att hitta streckkoden. 

12.30 - 22.15 ska jag spendera mellan väggarna och faktum är att jag trivs förjäkla bra. Ska langa varor på  varubandet och langa leenden till höger och vänster. Har en strategi när dagarna känns långa, man tar en timme i taget, sätter upp delmål och delar upp dagen i intervaller. Har hittills fungerat fint och eftersom det är fredag  har jag lagat torsk och chilistekta räkor till lunch och hoppas på att det ska hjälpa dagen att gå lite fortare.  


wilderness rules

Krigade på gymmet efter jobbet och lät håret lockas av svetten i nacken. Klev upp 05.20 och har varit igång i ett sedan dess, smygsov på bussen hem för att finna ork i att maka mig in i duschen. Har en oskriven regel att jag aldrig går till sängs svettig och jäklig, vill inte sprida odör bland sängkläderna, i min fristad.

Ihelgen packade jag frilufsutrustningen och mitt hjärta i bilen och sedan körde vi iväg på jakt efter en potentiell övernattningsplats. Hittade vår boning och gjorde oss hemmastadda med öppen eld, filtar och värmeljus. Lagade mat som smakade som himlen själv och tillagade banan, choklad och marshmellow på glöden och frodades i kärlek och socker. Slås av tanken varför man inte gör dessa utflykter oftare, så enkelt, kravlöst och förbannat gemytligt. Ska leva på att somna till brassprakande och att smygtitta på min kärlek i gryningsljus när jag tar mig igenom 46 timmars arbete denna vecka. Ska motivera mig med fina tankar och leva på min uppladdning av kärlek.




friday i'm in love

Efter regn kommer solsken och efter festivaler kommer pantburkar. Makalöst vad folk pantar, de är antingen miljövänner eller riktiga gnidare. Jag bär ölbackar och sliter mig svettig i ett kvalmigt rum som luktar gammal fylla. Bägaren rinner över när någon har valt spy i en påse med hål i och då förlorar man allt hopp om mänskligheten. Har aldrig tvättat mina händer så frenetiskt som efter det, nagelbanden blödde och jag kunde ana skelettet där under någonstans.

Men igår gick jag på helg 17.30. Mötte upp fröken Myrvik tjugo minuter senare och vi cyklade hem tillsammans för att sedan sadla om och börja promenera. Det är så fint att få luftas med henne och få lufta av sig till henne, ack en så fager dam det dära. Ska bege mig med bror i bil till Mariestad och vi ska uträtta ärenden och hålla varandra sällskap. Kombinerar nytta med nöje och hämtar upp mitt hjärta, för ikväll ska vi smaka på naturen och leva frilufsliv med natthimlen och stjärnorna som sällskap.  

09.23

Hur kombinerar man både festival och jobbpass? Man rullar pannkakor och förbereder matlådor i god tid innan för att ha orken. Har i tre dagar jobbat i timmar på ett folktomt ICA och förenats med vänner på ett fyllt festivalområde.

Efter tre dygn utan vila och sommakläder sent in på småtimmarna sade kroppen tillslut ifrån och att bli sjuk var något som fanns med i beräkningarna. Låg och svettades i feber i söndags och mellan varven åt jag allt som gick att ätas, kroppens sätt att reparera sig sade mitt hjärta. Kämpade mot trötthet och svettvallningar på jobbet igår och vaknade upp imorses efter tolvtimmars sömn. Sömnen kan vara pusselbiten som fattades för jag känner mig lite mera mänsklig och inte lika ynklig idag. Ska göra frukost och titta på tv medan jag äter den. Sedan ska jag finna dubbel glädje i att jag börjar sent idag och bara jobbar tre dagar denna vecka. 


RSS 2.0