att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen

Blivit bortskämd med fina damer idag och vi tog chansen att känna på våren och gav oss ut i naturen. Fick för mig att det var en bra idé att släpa med sig mina två jyckar på promenaden, en mil i lera är inte en gynnsam miljö för vita hundar som är 20 cm höga, de vadade fram i gyttjan och blev mörklagda. Men vi avslutade det vi påbörjat och tog oss runt spåret trots att våren hade lämnat sporadiska isfläckar på marken som komplicerade hela vandringen. Tanken har slagigt mig tidigare att vi tre är så olika, mina vänninor och jag, men passar ändå så fint ihop, som de tre smakerna i ett stort glasspaket.  

Sedan mitt sällskap åkte hem har det inte blivit många barn gjorda här hemma. Är tydligen skottdagen idag och mor min uppmanade mig att åka och fria, kände inte för att vara så produktiv och tror jag suger på den karamellen till nästa skottår. Ska dock vara en gnutta produktiv och börja knåpa på min önskelista, kommer titt som tätt på ting som skulle sitta fint i min ägo, men sen när det väl ska präntas ner på papper är det bortglömt. Ska leta ifatt på mina gamla brevpapper och dikta ner mina önskemål innan de rusar ifrån mig.


i work out

Uppnådde en helt ny nivå av ofräschet idag efter två timmar på gymmet varav 75 minuter på en spinningcykel. Var redan från start i behov av en tvätt av håret och efteråt var läget så panikartat att inte ens en biltvätt skulle kunna ställa allt till rätta. Känner mig som en skamsen hund när jag är svettig och vidrig och hamnar bredvid tjejen som är hårdare sminkad än en dragqueen och inte svettas en droppe. Funderar sen på vad hon egentligen gör på gymmet eftersom hon uppenbarligen inte ägnar sig åt träning. Går därifrån och tycker sedan att det är hon som borde skämmas som en hund när hon tränar i utsläppt hår, alla kvinnoväsen vet att den är både opraktiskt och besvärligt.

Ångade upp badrummet och prövade mors nya inpackning och efteråt var min uppenbarelse dräglig och mitt barr doftade karameller. Efter att ha blivit en människa igen var det dags att agera chaufför till bror och hämta hem honom från hans träning. Tycker illa om känslan av kläder mot hud efter att man duschat och vill helst bara rota ner mig under täcket i enbart underkläder men eftersom det inte passar att köra bil i den munderingen fick jag göra det bästa av situationen. Framförde fordonet i pyjamasbyxor, urtvättad myströja och håret invirad i en handduk och besatt under den bilturen riktigt whitetrash potential, skönt att man har en bror som är härdad.

 

måndag hela veckan

Sitter en måndagkväll placerad framför SVT1, vet inte om det handlar om efterfrågan att bli kultiverad eller om det är tröttheten som gör mig loj, som gjort att jag är fast. Trodde programmet var av det komiska slaget men det verkar mest ha artat sig till något miserabelt, ungefär som vädret idag. Vädret svänger värre en en svängdörr under reatider och det både iritterar och bringar mig ur fattning. 

Helgen som gick bjöd på födelsedags firande med trerätters, tipspromenad med mor i sol och middagslur på en varm bröstkorg. Lyckades snärja åt mig nattligt sällskap även på söndagen, fick alltså spenderade de två senaste dagarna med min hjärtevän och ibland är det skönt med någon som står stabilt när resten skevar.

Idag huserade jag runt i huset och plockade sporadiskt iordning. Det börjar delvis uppföras en viss ordning i mitt rum även om allt just nu har lagts på lut i väntan på den nya sängen, 160 cm bred och ljuv som en ängels smekning mot kroppen. Ska ta och krypa ner med min armé av pälsdjur i den nuvarande bingen, tror minsann att en fjäder till har demolerats på det gamla skrället.

det våras för februari

Blåsten river tag i husväggarna och det skulle sitta fint att dela säng just nu och få andas i takt. En heldag med Angelica igår har ändå gjort så mitt behov av socialtumgänge är i schack  och det är ypperliga saker som utbyts när vi slår oss samman. Vi stråkade vårvädret fram och njöt av sol i ansiktet och lerig mark under fötterna och det går inte annat än att bli förälska sig i naturen när man är bosatt på landet. Meteorologerna varslar om sol i helgen och jag vädrar promenader och naturvistelser.

Har börjat fundera över mitt svettflöde när jag tränar, under spinningen idag skapade jag en pöl av svett på golvet och blev blind av all salthaltig väta som rann i ögonen. Är snustorr som en öken under resterande tidpunkter på dygnet men när jag motionerar blir det som om en monsun drar över min kropp. Fram tills jag steg in i duschen och blaskade mig så ren så mitt skinn sved har jag lindrigt sagt sett ut som en dränkt katt tack vare detta besvär. Nu är  jag däremot len som en bebisstjärt och doftar som ett fång violer och är fortfarande ensam och i längtan efter min hjärtevän.

  
Fann en kärlekskrank katt på vår promenad, han 
skänktes både kel och kärlek och vi fick kärlek och 
dreggel som återbäring.


att älska eller inte älska

Blev uppgraderad och fick placera min bakdel på en sadel och avklarade 55 minuter och efter blev det en timme ute i gymlokalen. Summan av kardemumman blir det då cirkus två timmar av konstant svettning, förbereder mig för klimakteriets värmevallningar. 

Har nyligen skjutsat in en banankaka i ugnen, klockan halv tolv en onsdag. Bror firar födelsedag imorgon och önskade sig helt sonika en banankaka till frukost och hans önskan är min lag denna dag. Hörde jag runner up for best bigsister någonstans kanske? Började fundera över att tre stycken i min familj fyller år denna månad och och att jag utan problem kan räkna upp minst 15 personer som fyller år i februari. Kom fram till att man måste ha älskog någon gång i maj och bli på smällen på kuppen. Så varför väljer majoriteten majmånad? Det är simpelt, det är vårkänslor i luften, syrener slår ut och gräset bli grönt och uppenbarligen är det inte bara skogensvarelser som blir brunstiga. Simpel ekvation som är svaret på varför jag genomgår en smärre ekonomisk kris varje år i februari.

februari och onsdag

Igår sken solen och det var så varmt ute så man kunde ha fönstret öppet utan att det blev kallt. Det gavs löften om vår och det var snudd på glädjetårar när solen värmde kinderna och fåglarna sjöng. Har alltid haft ett orimligt emotionellt band till årstider och kan börja tjuta när jag tänker på dagar då årstiderna står i sin rätta prakt.

Men idag vände vädergudarna ryggen till och smulade sönder alla vårkänslor som börjat slå rot. Återupplivar mitt förhållande till spinningcykeln och anmälde mig till ett pass ikväll för att jaga endorfiner. Glädjedödaren är att jag är nr. 10 på väntelistan, men allt kan ske de timmar som återstår. Så i väntans tider ska jag äta, plocka ordning i mitt rum och kela med pälsvarelser. Har för tillfället celebert besök vid min sida;




cumpleaños feliz

Kände mig så ensam och övergiven som det bara är möjligt att göra när man promenerandes på Götaälvs bron piskas av vinden och vet att man inte kommer få dela säng med sin andra halva på flera nätter. Saltet i såret är att man vet att det kommer svida mer den här gång än vad det vanligtvis gör. Blir nog aldrig riktigt bekväm med 200 kilometers avstånd och haj på det här med distansförhållande.

Hade en fin helg med födelsedagsfirande åt både höger och vänster. Fredagen bjöd på födelsedagsfirande i plural eftersom en större del av familjen Bergfeldt bestämde sig för att se dagens ljus i februari. På lördagen hade jag tingat Fredrik och vi beträdde mark som vi inte besökt sedan barnsben för att se om det fortfarande levde upp till de minnen som det efterlämnat. Även om det kändes som större delen av Universeum förändrats så var sig regnskogen sig lik, det förblir min favorit avdelning än idag. Inte ens stora hajar, dödliga spindlar eller människoätande ormar är lika facinerande som de ludna aporna där inne, mitt djurhjärta dansade iväg när jag vidrörde den ljuva appälsen. Var som i en trans efteråt och kommer leva på det ögonblicket hela månaden ut.

Efter att ha lekt runt i hela förmiddagen var energi en sådan bristvara att vi damp ner i säng och somnade i några timmar. Lagrade energi för att gå ut och äta mat på favoritstället och förberedda oss både mentalt och fysiskt för det frosseri som skulle infinna sig de närmaste timmarna. Att må väl och äta som om det inte fanns någon morgondag tärde även det på energin så väl hemma slutade vi upp på ett välbekant ställe - i sängen. Söndagen blev det tredje gången gillt för födelsedagsfirande och detta i studentstil, i en liten lägenhet med barnkalas tårta. Har alltså förtärt skamligt mycket denna helg, skulle kunna rullat hem till Töreboda på egen hand men valde att rulla hem med tåget istället.








klockan strax efter sju

Vände och vred på mig i täcket inatt tills jag var så invirad att jag mumifierades. Omfamnade sedan mitt sömnproblem med öppna armar och fastnade för en dokumentär om annorlunda barn klockan halv tre på natten. Fick glädjerus i kroppen av Seth från Nya Zeeland som var dvärg och 30 cm kortare än sina classmates men ingen brydde sig om hans uppenbara defekt. Ville ta mig igenom rutan när programledaren bad hans klasskompis  beskriva Seth och uppenbart fiskade efter en icebreaker för att prata om hans avsaknad av centimeter. Gullegossen svarar då, utan att blinka, "Seth har blåa ögon och  sen har han ljust hår". Smällde av där jag låg i min mumifiering och fick åter hopp om mänskligheten och dess inre godhet som det talas om.

Vaknade upp och kände mig hjälplös och svag så jag återvände till sängen efter frukost. Fanns dock ingen tid för självömkan eftersom Fredrik blir tjugo imorgon och det förväntas en present. Hatar att han alltid ger presenterna som pricker rätt och känner rent missnöje över min present. Hatar att han även att han slår in paket bättre än mig, tar ifrån mig den lilla gnutta kvinnlighet jag har här i livet. Tidsrapporteringen för nuläget lyder alltså som följande, hostar upp min lungor, har en dålig present, det är så halt ute att man inte kan köra bil normalt och jag har mensmage, känner mig med andra ord extra utsatt denna vecka.


alla hjärtansdag

Alla ensammas dag, Alla förälskades dag, Alla brustna hjärtans dag alternativt Valentines Day, kärt barn har många namn och min Alla hjärtansdag spenderades med samma hjärtevän som de senaste fyra. Inledde dagen med att feja iordning i husets vrår, drog fram skurhinken och svepte över golvytorna och dammade av bänkar och bord tills fingrarna skrumpnade. Eftersom det var kärlekens dag städade jag upp i kattlådan och fyllde på med vit, knastrande sand, inte bara en, utan två gånger. Fick bli min hjärtepresent till de fyrfotade kattdjuren. Efter de goda gärningarna skrumpnade jag i duschen och kom ut omsluten av ett doftmoln av lavendel.

Min Valentine anlände framåt kvällskvisten och jag hade agerat överordnad i köket eftersom vägen till en mans hjärta går via magen, och tillagat både kyckling och bakat banankaka. Insatsen i köksvrån fick beröm, lyckades alltså åstadkomma en idealisk tillagad kyckling och en banankaka med perfekt saftighet. Med det sagt lyckades jag nog fånga honom så att nästa 14 februari spenderas med samma hjärtevän. Detta årets kärleksdag slutade tidigt, skedandes, i ett sken av doftljus.

alldeles onödigt

Fick blodad tand från förra veckan och lät ett pass på spinningcykeln inleda veckan. Hoppas på att bakdelen ska bli härdad och sadeln inte ska lämna lika djupa avtryck denna gång, borde överväga att alstra späck till de bakre regionerna. 

Uppehåller mig på golvet med sysselsättningen att lyssna på Disneylåtar och utsätter familjemedlemmar för skönsång. Skulle kunna använda Disneysånger som soundtracket till mitt liv, kan majoriteten i sömnen och var så djupt beroende av Lejonkungen i barnaåren att mor tog filmen i beslag och det blev videoförbud allt för länge. Skulle antagligen spelat sönder och samman filmen annars, har kvar alla nötta videoband men är i avsaknad av en videospelare. Att man nu dock kan plocka ner allt från internet är en ren lyckoträff, en ännu större lyckoträff är att bli uppbjuden till bror och kolla på Anastasia som avrundning på början av veckan.   


tionde i andra tvåtusentolv

Mitt rum ser ut som fan och hans moster och det fullkomligt osar målarfärg i varje por av rummet. Själv har jag gestaltat hur en påse skit både ser ut och luktar efter att i onsdags kväll gett mig in på 75 minuters mördar-spinning och inte duschat av mig efteråt, smakade salt överallt när jag vaknade. Men hela grejen med att bojkotta duschen grundades i att jag och Angelica skulle motionera längst spåret dagen därpå och sedan slå oss ner i bastun som klapp på axeln och avkoppling. Känslan av att vara ruggigt ren infann sig, både skrubbad, tvålad och balsamerad i flera omgångar. Väl hemma väntade nylagad lasange, mor kan konsten att göra två upplagor och det sätter en guldkant på tillvaron. 

Tänkte att den nytvättade doften och det väldoftande mjuka änglahåret inte passade mig så idag gav jag mig iväg på spinningpass nummer två denna vecka för att återigen känna svetten rinna. Väl hemma var både jag och träningskläderna i ett behov av att vaskas och det blev in i duschen och skrubba och packa in håret. Det var mer som ett tvång eftersom jag får hjärtebesök ikväll och då uppskattas en väldoftande kalufs och en babymjuk hud. Han har under våra år tillsammanas yttrat att jag bara luktat dåligt en gång and i want to keep it that way.

room raiders

Suttit hela förmiddagen och sökt inrednings inspiration och google är som något slags narkotiskt medel, när jag väl börjar är jag fast i ett flertal timmar. Senast googlade jag skiten ur både naturkatastrofer och sjöfartolyckor och idag har jag dragit på mig läran om hur man målar om ett golv på bästa möjliga sätt, minst fem olika tillvägagångssätt att göra en pensel fri från oljebaserad färg och vart man bästa placerar en säng i ett rum. Från början skulle jag bara googla sängkläder.

När jag väl brutit upp med mitt och sökmotorns destruktiva förhållande kliade det så i fingrarna att jag inte kunde låta bli att gå och leta fatt i en burk med vit färg och måla om diverse småprylar. Satt och filosoferade över hur mitt rum ska ta sin nya skepnad när möblemanget ska börja att roteras och ändras om och eftermiddagens timmar ägnades åt att härja runt på övervåningen med lillebrors möbler eftersom han flyttar från sitt lilla skrymsle in i ett rymligare rum. Jag får se det som en uppvärmning inför vad som komma skall i mitt eget tillhåll. Men jag får vänta tills helgen med rummet för jag är i behov av en handelskraftig man för att ro den här båten i hamn. Tur att jag besitter en sådan man i mitt liv, jag pekar och han utför. Det är kärlek.







att gå till sängs

Att gå till sängs tidigt en fredagskväll för att sedan vakna upp av att en pojkvän våldgästar en klockan fyra på natten är bland det mest romantiska och mest skrämmande som upplevts. Han hade färdats via tåg från Göteborg, sedan haffat nattbussen från Skövde för att sist sparka sig fram på longboard från Töreboda ut på landet i 20 minus för att överraska mig. Blev minst sagt överraskad och inser att jag hädan efter inte kan känna mig trygg i min egen säng. Men han värmde mitt hjärta och jag värmde honom.

Tur för mig att mor och jag införskaffat en ny säng efter som denna kommer associeras med traumatiska händelser. Den är 1.60 bred och när man lägger sig ner känns det som att drunkna i ett hav av fluffiga kattungar, exakt den känslan jag eftersträvade när jag började mitt sängsökande. På tal om kattdjur så blev Lasses svans smekt av lågorna igår, lucky him att han har tre tons päls i överflöd så han kan kompensera missödet. På tal om hår fick min kalufs sig en god gärning i form av kokosolja som sattes i igår kväll, ger det terapi innan det ska donas till och misshandlas i framtiden. Vill ägna en extra tanke åt hur allt följde en röd tråd i detta inlägg.


 


don't let the bedbugs bite

Vaknade upp av strålande sol och snöfall och eftersom det bokats in en träff med fröken Myrvik så kunde inte en torsdag börjat på ett mer gemytligt vis. Glömt bort hur 12 minus mot kinderna känns och hur iskalla vindar får ögonen att tåras och efter dryga milens promenad sökte vi skydd inomhus och fyllde på kistan med havrepannkakor. Eftermiddagen var tänkt att spenderas rusandes upp och ner i en pulkabacke men efter en analys av snön konstaterade vi att det inte var snö av den sorten man åker pulka i som befann sig på marken. Den andra anledningen var att pulkorna var spårlöst borta. Sörjer och oroas eftersom jag och min pulka har varit varandra trogna sedan jag var två år och den är i sådan där hård och rejäl plast som inte ger vika för något, sådana skatter tillverkas inte längre. 

Så tanken på barnsligt nöje uteslöts och vi begav oss ut på promenad nr.2 och avverkade motionsspåret på fem kilometer. Vindbitna och rödrosiga stegade vi sedan in löparskor för att pröva sängar i syftet om att hitta någon som passar mig. Tycker hela sängsökandet är som en djungel och blir sönderstressad när någon frågar om jag behöver hjälp eftersom jag har noll koll på situationen. Förklarade mina farhågor för mor och hon sa bara åt mig att leta upp adressen till Kungsängen för de har tydligen rea. Strävade emot och sa att jag vägrar sätta min fot där ensam, tog för tusan en evighet innan jag insåg att det hette KungSängen och inte KungsÄngen. No way Jose att jag beträder den lokalen ensam. 


startloppet för februari

Satte uppe halva natten och sökte min framtid och slutade upp i fosterställning under täcket med vånda inför vad som komma skall. Mitt försök i att finna något och bilda ordning i framtidskaoset resulterade i för lite sömn och ett tröttsamt huvudinnehåll. Gick ut på en promenad i naturen på jakt efter den energi som blev en bristvara under dagen. När man finner fotspår mitt ute i skogen undrar man vad den personen hade för ärende där ute i ingenstans och jag måste stanna ett tag och begrunda varför fotspåren helt plötsligt upphör och vart började de från första början. Gillar att se välbekanta saker som granbarr, älgspår och harpluttar, gillar inte när Moder Natur lurar till det på det  viset, känner mig bedragen.  

Frisk luft alstrade hur som helst fram tillräckligt mycket energi för att orka med att ladda ner The Sims 2. Suttit och spelat ett tag och måste medge att trean är oslagbar och orginalspelet är bättre än tvåan. Ägde under min barndom majoriteten av de extension packs som fanns till The Sims 1, hade en lycklig barndom med syskon, djur och The Sims.


RSS 2.0