det sista i mars månad

Om man bortser från småting såsom regn och tappade temperaturgrader, bortsprungen katt och dött bilbatteri 2 mil hemifrån så har veckan varit ljuv mot mig. Men katten hittade hem, bilens motor spinner igen och solen fann sin väg tillbaka så antar att jag inte kan gräma mig allt för mycket åt förgången tid. Dessutom så har jag prickat in en intervju denna vecka och har en kvar tillgodo, fick spendera kravfri tid med Angelica och snappade åt mig en plats på det åtråvärda 75 minuters spinning passet, så får väll inse att det ändå bjuds på motvind trots samtida motlut.

Idag har bror och jag har fyndat exotisk frukt till ett så blygsamt pris att det skulle få de giriga tanterna som kontrollkollar kvittona att vilja dö av avund. På köksbänken ligger nu ett berg av frukt som väntar på att klyvas ner ikväll och resultera i en fruktsallad som ser ut att tillhöra himmelriket.

Ikväll får jag även hem mitt hjärta, det ska ageras goda medborgare och anammas Earth Hour här i husets vrår, det ska släckas ner och ljusbeläggas med stearinljus. Funderade över varför hela galejet startar vid 20.30, har alltid haft svårigheter med saker som inte startar vid hel och kom på att det nu är ljust fram till åtta på kvällen. Fick ett varmt rus i kroppen och kom då på hur mycket jag saknat sommartid och hur mycket kärlek jag hyser till den.   


lunedi montag måndag monday lunes

Måndagen lassar olust åt mitt håll. Om måndagen sätter ribban för resten av veckan kommer denna vecka genomsyras av motvilja. Har påbörjat någon slags gruppaktivitet för att inventera mig själv och kände motvilja gentemot hela konceptet redan innan det startat. Föredrar att framföra mig själv och gillar inte när främlingar kommer med pekpinnar och petar i mina planer.

Lusten att gömma sig under täcket med endast ett syrehål som utkik mot omvärlden är stor. Tror att det alltid  förr eller senare dalar neråt, antingen tack vare en anledning eller helt utan skäl, livet väljer bara att visa sin aviga sida ibland. För emellanåt måste man besöka djupet för att sedan komma tillbaka upp. Brukar tillåta mig själv en viss grad självömkan, att vältra mig själv i min egen grämelse och bara försvinna. Sedan plockar man upp bitarna och sätter samman allt igen och mirakulöst nog klättrar man upp igen ur djupet.   


våffeldagsjämning

Vistades några dagar till i Göteborg och solen sken och jag hade spring i benen. Beslöt mig för att på egen hand gå ut och promenera och ömsom spurta runt i bostadsområden och omkringliggande natur. Eskapaden slutade med ett nödsamtal till pojkvännen och direktiv hemåt, hade lyckats med bedriften att hamna ute i Mölndal.

Kände en viss ro i själen när jag landade hemmavid med mitt hjärta vid min sida. Det fina nuförtiden är att april börjar kommer krypande och våren stadgar sig allt mer. Eftersom solen har varit deltagande hela helgen har dagarna spenderats på balkongen där solen har skänkt mitt vintersargade ansikte fräknar, framåt kvällen har det badats bastu, setts på tv och frodats i en nybäddad säng.

Idag gick ännu en dag tillägnad något ätbart av stapeln och det var våfflans tur att prisas till gudarna och höjas till skyarna. Vi dammade av våffeljärnet och dukade fram diverse dekorering till de pannkaksbesläktade kreationerna och åt tills det stod en upp i halsen. Har förtärt våfflor både till lunch och till middag och känner att jag och våfflorna har gjort vårt tillsammans för i år. Bara tanken på en till frasig våffla ur Ekströms pulverpåse får det att vända i maggropen.


snabbvisiten

Packade ner mitt liv i en resväska och styrde kosan mot Göteborg och har vädrat storstadsluft sedan i torsdags och ruckat lite på vardagen. Har skövlat runt inne på IKEA i timtal och upptäckt en åtrå till deras chokladbollar. Åkte staden upp och staden ner en hel dag i jakt på köksattiraljer och slutade upp på en inflyttningsfest. Upplevde den omsusade Pubrundan och gick runt på alkorus bland studenter. Har spenderat en kväll på golvet bland flyttlådor i en fullpackad lägenhet och ätit pizza direkt ur kartongen, som taget ur en collegefilm.

Kom hem och möttes upp av en armé av päls och överröstes av ohämnad kärlek. Ska vältra mig i deras kärlek och andas in mitt rum tills lungorna spricker. Ska besöka biomörkret i den stora staden på torsdag kväll och fritidskortets tidsbegränsningar slår krokben för mig, måste alltså bege mig redan imorgon. Avsaknaden av p-piller var det som nödsakade mig hemmåt, prioriterade en kortvisit för att avvärja framtida bekymmer. Tar även tillfället i akt och uppgraderar min packning med nya ting, vill känna på lite variation i mina valmöjligheter. Nu ska jag dock ta igen förlorad kvalitetstid med både mina pälsdjur och min himmelska säng.    




alltid en orkan i hälarna

Hade i avsikt att göra något kulinariskt utav lax till lunch men frysen gapade tomt på det rosa fiskköttet. Kan alltid förlita mig på att det finns lax i hemmet, tydligen kan man inte hysa tillit till det numera och jag genomgick en smärre identitetskris. Fick ta till en reservplan och rotade fram en falukorv som låg förlorad långt bak i frysen. Det fina med denna korvbit är att det är gedigna grejer från slaktaren, här snackar vi om ren korv utan en massa krussiduller.

Vågade mig på nya betesmarker framåt kvällen och lät svetten rinna av mig på ett nytt pass. Kände mig otroligt malplacerad bland alla inbitna veteraner men gömde mig långt bak i salen. Muskelgrupperna fick sig en genomkörare och priset får jag antagligen betala imorgon. Men nu ska jag slå sällskap med det intorkade svettet och avlägga ett besök hos duschen. Efteråt ska jag åla ner mig i sängen tillsammans med den andre mannen i mitt liv, han är en äkta man med en riklig behåring på sin bringa trots sin ringa ålder.


passerad tid

Fick en finvistelse av Fredrik i helgen och har fått snörpa ihop mig med honom i den stora bädden i hela två nätter. Vi gjorde som majoriteten av befolkningen och dukade upp framför melodifestivalen i sann patriotisk anda, nästa steg är att köpa vitmålad flaggstång och fana. 

I söndags sken solen på himlavalvet och tiden var inne för att vädra longboarden. Klädde mig efter lager på lager metoden, dels för att det värmde och dels för att asfalt är hårt att landa på. Trots att det var länge sedan jag och longboarden nyttjade varandras sällskap så slapp jag smaka på asfalten. Min privata vägledare ska sträcka ut en hjälpande hand och lagom till att blommorna står i blom kommer jag vara redo att ställa upp i X Games.

Nu är timman slagen och mitt fort väntar på att ockuperas. Funderar på om det är läge att somna till en film, är snudd inpå magiskt att tassa upp och stänga av tvn och sedan krypa ner igen. Med handen på blodpumpen är det dock få saker i livet som slår nattligt sällskap av en hjärtevän, men man tager vad man haver sade hon och startade upp televisionen.


bränt barn skyr elden

Efter en hal promenad i naturen igår lyckades jag flambera mitt finger i bastun. Påföljden blev att handen fick vila sig i kallt vatten i tolv timmar, sov med andra ord med handen i en hinkt med vatten. Spräckte därmed hål på den gamla myten om att man kissar på sig om man doppar ett finger i vatten medans man sover. Däremot gjorde den konstanta rädslan att urinera i min nya säng att det blev föga med kvalitetssömn inatt. 

Pryds numera av en stor blåsa på fingret och förlorad känsel i fingertopparna. Tog sällskap med min sargade näve till gymmet på morgonen och hurtade mig igenom ett spinningpass. Förlorade fattningen för en stund när damen framför vräkte av sig sin tröja, började frenetiskt koncentrera mig hur fort benen kan cirkulera innan de går av, tills jag kände mig redo att stirra in i hennes nakna rygg. 

Nu skall det havereras som aldrig förr i min bädd som är utrustad med nytvättade sängkläder. Ska slänga runt duntäcken, fluffiga kuddar och långhåriga katter och sedan somna i fosterställning i villervallet av mjukhet och doften av sköljmedel.   


från larv till fjäril

Finns inte mycket som slår känslan av päls mot naken hud. Brukar jaga ifatt på några av mina pälsbeklädda vänner efter att jag duschat och trycka dem mot hjärtat. Premiärtryckte Lasse i min famn ikväll, kombinationen av bar hud och norsk skoggskatt är magnifik. 

Är i tvist med mitt hår och mina ögonbryn, båda parterna är på utväxt. Dränker håret i oljor och håller plattången på avstånd ihopp om att odla ett friskt svall. Tycker det vilar något magiskt över ett långt, friskt, ljust hår, blir som lyrisk när jag ser det, antagligen för att det är en sällan skådad syn. Det är annat för de mörkhåriga, där har de alla långt hår, det är något som de hålls med och det är både trist och kittlar inte alls i maggropen när man ser det.

Ögonbrynen mina är det dock egentligen inget galet med, att ha dem fritt groende bottnar i att jag inom en snar framtid ska unna mig en ansiktbehandling där brynformning ingår. Tänkte ge dem som jobbar där lite att bita i och man får ut mer glädje av att se konkreta förändringar. Men dassigt hår och lurviga bryn bidrar inte till att man känner sig fager på dagarna, sanna mina ord.

 


once upon a time we burned bright

Har sällan problem med varken min hälsa eller min kropp, men när det väl börjar knaka i fogarna då kan det börja krackelera ordentligt. Har som liten lärt mig att inte klaga över småsaker, har tagit detta till en sådan nivå att mina föräldrar skämtar om att "när Isabelle säger aj då får man åka in till doktorn". Nu var det nackens tur att ställa till ofog och det gick så långt att jag och Myrvik bestämde oss för att söka oss till professionell hjälp.

Vi avlade inte något besök hos en kvinna med varma stenar, eller blev till levande nåldynor, eller besökte en man med kosmiska, helande krafter, utan vi knackade istället på hos hennes granne. Det förträffliga med Angelica i den kritiska situation som uppstod, var det faktum att hon är släkt med en upplaga av massöser och den ena är bosatt tvåhundra meter ifrån hennes bostad. Allt vi kom för var ett utlåtande ifall jag skulle dö eller fortsätta leva, men blev istället utelämnad på en massagebänk, knådad som en bulldeg och bugade djupast för den helt otippade behandlingen. Känns som närmare ett mirakel att kunna titta åt vänster och hålla huvudet upprätt idag, känns som en helt ny värld tagit vid framför mig.


Måndagen

Genomlevde denna helg som var i avsaknad av min hjärtevän och nu dröjer det bara fram tills lördag innan jag får bli omfamnad igen. Bror min fick bli min vapendragare och jag gästade hans soffa, med naturgodis i en skål och en norsk film. Har inte mycket över för svenska filmer, men denna norska filmrulle var den något trolsk över, kanske för att den handlade om just troll.  

3 år och 3 månader gick även av stapeln för mig och min make i helgen, känns som det var igår allt var nytt och främmande och man fick handsvett av att hålla handen. Men ett avstånd som skiljde oss åt gör att detta firas till nästa helg då han bjuds över till min nya säng, mitt nya fort. Har fortfarande inte vant mig vid min nya bädd, den är så bred att jag kan ligga på tvären och så hög att jag får svindel när jag närmar mig kanten. Vaknade innan åtta idag och klättrade ner för sängen, skjutsade ut hundarna genom dörren och hälsades av fågelkvitter och att naturen våras. Det är ypperligt passande eftersom idag är det jag som åter ska slå mig i sällskap med fröken Myrvik och skog och mark.


den tredje i mars månad

Den efterlängtade sängen anlände i torsdags och vid min sida hade jag Angelica för att montera ihop vidundret. Hon måste ha varit en möbelmonterare i sitt tidigare liv, för flinkare kvinna har jag sällan skådat och det är bara att medge att det var hon som rodde den här båten i hamn. Det vilar en viss trygghet i att ha en vän som man vet finns där oavsett vilken situation man behöver henne i, tror jag ska ta hålla ett extra tag om den kvinnan. Så nu står bjässen där i all sin prakt och tar upp en stor del av rummets golvytan, själv är jag främlingsfientlig och sover längst ut på kanten. Har inte vågat mig över på andra sidan än, ska väl nosa lite på den sidan ikväll hade jag tänkt.

Det regelmässiga spinningpasset igår bjöd på melodifestivals tema, känns betryggande att nu ha en uns om vilka låtar det tasslas om iår. Men det fanns ingen tid för vila igår, var både på möte, utförde ärenden och anordnade i bostaden tills jag klappade ihop i sängen. Men nu ska jag beakta att vårsolen är framme och slå benen under en filt och lösa korsord och känna ro i att ha huset för mig själv denna förmiddag.

 

RSS 2.0